Municipalitatea pune la bătaie aproximativ 100.000 de euro pentru spectacolul de sfârşit de an din Bănie
Primăria Craiova începe pregătirile de Revelion

Edilii au lansat procedura de achiziţie publică pentru organizarea Revelionului din centrul oraşului. Suma e similară celei de anul trecut, dar noutatea vine din condiţiile puse în caietul de sarcini pentru firmele doritoare să se ocupe de eveniment. Au dispărut din schemă tocmai „artiştii similari”, funcţionarii municipalităţii întocmind o listă strictă de artişti acceptaţi în ofertele pentru show-ul de sfârşit de an.

0

Mai-marii Primăriei Craiova au optat să organizeze o procedură proprie, lucru permis de legislaţia la zi în materie de achiziţii publice, mai ales că suma pusă în joc e mult sub pragul stabilit de legiuitor. Ceva mai mult de 428.000 de euro, fără TVA, sunt dispuşi să investească edilii în spectacolul de Revelion, al cărui organizator îl vom afla, probabil, săptămânile următoare. Procedura de achiziţie publică a fost lansată în sistemul electronic săptămâna trecută, societăţile comerciale doritoare să se înscrie în cursă având la dispoziţie până pe 14 septembrie să depună ofertele. Printre condiţiile de participare se numără experienţa anterioară, firmele interesate fiind obligate să producă documente doveditoare privind organizarea în trecut a unor evenimente comparabile ca anvergură şi costuri. Funcţionarii primăriei estimează că la spectacolul de Revelion din Craiova vor participa aproximativ 25.000 de persoane, organizarea logistică urmând a fi calibrată după acest criteriu. Societatea care îşi va adjudeca în final contractul municipal va trebui să asigure scena pentru eveniment, la parametrii solicitaţi de edilii craioveni, doi artişti sau două trupe care să asigure concertul de anul nou, un spectacol de artificii pe fond muzical, precum şi mediatizarea evenimentului.

Spectacol pirotehnic redus, dar intens

Evenimentul dintre ani se va întinde pe două ore, începând cu ora 22.30 a serii de 31 decembrie 2018. În privinţa spectacolului de artificii, edilii au renunţat la clasicele efecte pirotehnice întinse pe zeci de minute, optând pentru un show de minimum 5 minute „de intensitate mare”, după cum se arată în caietul de sarcini. Criteriul de atribuire ales de reprezentanţii Primăriei Craiova este „cel mai bun raport calitate-pret”, respectiv o combinaţie procentuală între costurile înaintate de firmele interesate şi calibrul artiştilor care vor concerta de Revelion. „Factorii de evaluare utilizaţi: Preţul ofertei – 40%, Artişti/trupe spectacol Revelion – 60%. Va fi desemnată câştigătoare oferta admisibilă care întruneşte punctajul cel mai mare rezultat din aplicarea sistemului de factori de evaluare precizaţi. În cazul unor oferte care vor prezenta acelaşi punctaj, departajarea se va face în funcţie de preţ – câştigător va fi ofertantul cu preţul cel mai mic. În cazul în care şi preţurile sunt egale, pentru ofertele clasate pe primul loc, atunci autoritatea contractantă va solicita ofertanţilor care au oferit cel mai mic preţ transmiterea de documente care conţin noi preţuri, caz în care contractul va fi atribuit ofertantului a cărui nouă propunere financiară are preţul cel mai scăzut”, se arată în documentaţia de atribuire.

Ultimul top din show-biz-ul românesc – topul de licitaţie de la Craiova

Dacă în privinţa preţului ofertanţii au libertate deplină sub pragul stabilit de edili, nu acelaşi lucru se întâmplă cu cealaltă componentă a „raportului calitate/preţ”, respectiv artiştii care vor concerta la Craiova, criteriul care asigură 60 de puncte din cele 100 maximum posibile. Edilii au stabilit o listă cu două componente „artişti de categoria A”, care susţin concertul principal şi „artişti de categoria B” care vor cânta în deschidere. Prima categorie cuprinde numele Carla`s Dreams, Smiley, Inna, The Motans, Ştefan Bănică Jr, iar cea de-a doua este formată din Adrian Sână, Antonie, Lidia Buble, Alina Eremia, Holograf, Alexandra Uşurelu & Symphonic Pop, Irina Rimes, Marius Mihalache Band, cu menţiunea că ofertanţii vor trebui să asigure câte un artist din fiecare categorie pentru ca oferta lor să fie declarată admisibilă. Potrivit documentaţiei de atribuire, cel mai mare punctaj va fi obţinut de ofertantul care asigură un concert Carla`s Dreams, cu oricare dintre artiştii de „categoria B” în deschidere – 60 de puncte. Clasamentul cântăreţilor din show-ul principal continuă cu Inna – 50 de puncte, Smiley – 40 de puncte, The Motans – 30 de puncte şi Stefan Bănică Jr. – 20 de puncte.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ