Primarul Mihail GENOIU, la deschiderea anului școlar:
Provoc generația iPod să redescopere modelul de viață al lui Nicolae Titulescu

0

Deschiderea anului școlar este unul dintre momentele speciale din viața fiecăruia dintre noi. Emoții, amintiri, gânduri de viitor, întrebări, așteptări și speranțe sunt coordonatele primei zile de școală, deopotrivă pentru elevi, profesori, cât și pentru părinți și autorități.
Începutul unui nou an școlar capătă, în anul de grație 2018, o importanță istorică. Este momentul în care personalități precum marele diplomat craiovean Nicolae Titulescu trebuie să redevină model de viață pentru tinerii de acum. Este momentul în care dascălii au dificila misiunea de a regăsi strălucirea de acum 100 de ani a unor cuvinte-reper precum spirit, cultură, unitate, conștiință de sine și de a descoperi cum acestea pot reverbera în sufletul generației de acum, generația iPod.
Copiii sunt viitoarea noastră generație de elită, ei sunt cei care ne vor reprezenta orașul oriunde pașii îi vor purta de-a lungul vieții. De ei depinde proiecția următorilor 100 de ani. De aceea, nouă, autorităților locale, ne revine întreaga responsabilitate de a face tot ce ne stă în putință ca elevii să beneficieze de facilitățile unui învățământ de calitate.
Pentru Primăria Craiova și Consiliul Local, învățământul este o prioritate prin investițiile importante pe care le programăm pentru fiecare unitate școlară, dar și prin grija cu care premiem de fiecare dată excelența în educație, oferind recompense celor mai merituoși dintre elevi și cadre didactice. Pentru noul an școlar 2018 – 2019, colegiile, liceele, școlile și grădinițele din Craiova sunt pregătite pentru începerea anului școlar. S-a intervenit în toate unitățile de învățământ unde directorii au solicitat lucrări de reparații și întreținere și sunt în diverse etape de evaluare sau contractare construirea de clădiri noi în două școli și reabilitarea totală sau doar termică în alte 10 unități școlare.
Preocupările municipalităţii de a asigura condiţii cât mai bune pentru desfăşurarea procesului de învăţământ trebuie susţinute şi de spiritul gospodăresc şi grija pentru administrarea unităților școlare de către elevi şi cadre didactice, deopotrivă.
Acum, când, în an centenar, ridicăm, din nou, cortina pentru un nou episod din cel mai important spectacol al vieții, le doresc succes elevilor și profesorilor și îi asigurăm că, întotdeauna, vor găsi un adevărat sprijin în autoritățile locale. Fie ca școala să le ofere copiilor cele mai frumoase amintiri, iar cei implicați în actul educațional să ducă mai departe renumele învățământului craiovean.
Dragi elevi, dacă învăţaţi, daţi sens eforturilor părinţilor, dascălilor voștri, dar şi eforturilor noastre. Vă fericiți părinții, deveniţi voi înşivă Oameni. Veţi fi admiraţi şi respectaţi, indiferent unde vă vor purta pașii vieții.
Orice zi este importantă, dar cea mai importantă este ziua de azi. Nu o pierdeţi! Acesta să fie motto-ul vostru în fiecare zi din acest an şcolar!

Cu considerație,
Mihail GENOIU
Primarul Municipiului Craiova

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ