ALDE Dolj: România este pe un trend economic pozitiv

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Avertismentele venite din partea FMI sau a Consiliului Fiscal nu se vor confirma la finalul anului. Creșterea economică va fi în jurul a 5%, iar ținta de deficit va fi respectată“.

0

Date de ultimă oră reconfirmă creșterea de 4,2% a PIB pe semestrul I 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru ne arată menținerea unui ritm bun de dezvoltare, între cele mai bune la nivelul Uniunii Europene. Mai mult, este o platformă solidă pentru evoluțiile din semestrul II.
România este azi o țară cu o creștere economică semnificativă, cu un nivel redus al șomajului, cu o creștere substanțială a veniturilor reale ale populației, fie că e vorba de salarii sau de pensii, precum și cu o reducere semnificativă a datoriei publice ca procent din PIB.
Nu este prima dată în ultimii ani când avertismentele și corecțiile în jos ale prognozelor asupra evoluției economiei românești făcute de unele instituții financiare internaționale sau de către Consilul Fiscal au fost infirmate de realitate.
Trebuie să ținem seama de analizele tuturor dar important este rezultatul din realitatea economică de la sfârșitul anului. Indicatorii economici arată că situația din România este una stabilă, iar românii incep să resimtă efectele creșterii economice înregistrată.
România este în acest moment una din cele mai stabile din punct de vedere economic țări din UE, fiind în același timp una din performerele Uniunii în ceea ce priveste dezvoltarea economiei, credibilitatea pe piețele financiare fiind una ridicată.
„Cred că și de această dată prognozele prudent-alarmiste ale unor organisme financiare interne și internaționale vor fi infirmate. Sunt condiții propice atingerii obiectivelor de creștere asumate și respectării țintei de deficit de 3%“, apreciază deputatul Ion Cupă, președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ