Olăneşti-Vâlcea: Campanie de identificare, sterilizare şi vaccinare a câinilor

Primăria Olăneşti caută soluţii pentru gestionarea câinilor fără stăpân care populează de mulţi ani staţiunea. Primarul Sorin Vasilache (foto) susţine că această invazie provine din comunele limitrofe precum şi din cele şapte localităţi componente ale oraşului. Edilul spune că în prezent se derulează o campanie de identificare, sterilizare şi vaccinare a câinilor şi îi roagă pe cetăţeni să fie receptivi la acest demers.

0

„Avem un contract de prestari servicii încheiat cu o firmă autorizată şi suntem în discuţii cu încă o firmă. Câinii sunt capturaţi şi pleacă la padocul din Feţeni. Animalele abandonate sunt aduse din comunele limitrofe, dar şi din cele şapte localităţi componente ale Olăneştiului, profitându-se de faptul că în centrul staţiunii sunt unităţi hoteliere. Am instalat camere de luat vederi şi supraveghem pe cât putem acestă dinamică. Intenţionăm ca, în perspectivă, să construim la Olăneşti şi un adăpost de câini”, susţine primarul. Potrivit lui Sorin Vasilache, la ora actuală în Olăneşti se derulează o campanie de identificare, sterilizare şi vaccinare a câinilor. Angajaţii cabinetului individual se deplasează la locuinţe dar există un spaţiu special amenajat în Olăneşti-Sat, spune acesta.
„Îi rog pe cetăţeni să fie receptivi la această campanie pentru că este spre binele tuturor. De asemenea, le adresez celor care hrănesc cu sacii câinii vagabonzi să înţeleagă că locul acestor animale nu este pe străzi”, a mai spus edilul.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ