Universitatea Craiova suferă în acest început de campionat
S-a stins „Magia Mangia“ la Craiova?!

În urmă cu doar două luni, Universitatea Craiova era pe culmile fericirii după ce, la capătul unei aşteptări de peste două decenii, alb-albaştrii reuşeau să ridice deasupra capului un nou trofeu, Cupa României. Performanţa venea la doar câteva zile după ce băieţii lui Devis Mangia terminau sezonul pe podiumul Ligii I, un rezultat extrem de important, care oferea garanţia participării în cupele europene. Însă, mai mult decât atât, Universitatea Craiova redevenise, printr-un joc spectaculos şi eficient, o echipă de temut. Acele zile par însă acum doar un trecut demult apus!

0
sursa foto: http://www.ucv1948.ro/

Privită drept un candidat serios la câştigarea titlului în acest sezon, Universitatea Craiova are un început de sezon catastrofal. Fără victorie în primele trei etape, alb-albaştrii sunt departe de forma şi jocul cu care şi-au încântat suporterii în sezonul trecut. Ce-i drept, echipa a pierdut două piese importante, Alex Băluţă şi Gustavo, însă efectele plecării acestora par mult mai grave decât ar fi anticipat chiar şi cel mai pesimist fan. Parcă, undeva în cantonamentul din Austria, Ştiinţa şi-a pierdut magia.

Când pierzi cu Sepsi…
Rămasă fără doi dintre cei mai buni jucători, Universitatea a început aventura din noul sezon cu un eşec în Supercupa României, fiind învinsă pe teren propriu de campiona CFR Cluj. Apoi a venit remiza albă, tot pe teren propriu, cu Poli Iaşi, o echipă pe care juveţii o învinseseră fix în ultima etapă din play-off. A fost momentul în care au apărut şi primele semne de îngrijorare în rândul suporterilor. Însă toată lumea spera că este vorba doar despre un început greoi al alb-albaştrilor şi că lucrurile se vor rezolva rapid. Apoi a venit dezastrul din etapa a doua, când elevii lui Mangia au pierdut în faţa lui Sepsi Sf. Gheorghe la finalul unui joc execrabil. Eşecul, extrem de usturător, a determinat o rară intervenţie din partea finanţatorului echipei, Mihai Rotaru, menită să aducă un pic de linişte în sufletul suporterilor. Din păcate, nici a treia încercare n-a fost cu noroc, astfel că Ştiinţa a rămas fără victorie şi după meciul împotriva celor de la Botoşani. Iar viitorul se anunţă cenuşiu.

Nevoie de sânge proaspăt
Cum jocul echipei nu se ridică nici pe departe la pretenţiile suporterilor, conducerea Universităţii i-a adus lui Devis Mangia doi jucători în numai două zile. Este vorba despre mjlocaşul Matteo Fedele şi de Cesar Daniel Meza Colli, o extremă care să întărească o ofensivă aflată în suferinţă. Rămâne de văzut cât de repede se vor integra cei doi, mai ales că meciul de Europa League contra nemţilor de la Leipzig bate la uşă, iar un nou eşec poate cântări greu în economia acestui sezon. Dar, mai important, vor putea noile transferuri să readucă magia pe gazonul Stadionului „Ion Oblemenco“?! Pentru că, deocamdată, ea este doar în tribune!

Magicianul italian încă poate face vrăji
Cum se întâmplă de obicei, mai ales în campionatul nostru mioritic unde viaţa unui antrenor este, de obicei, scurtă şi foarte scurtă, au exista destule voci care spus că, poate, CSU ar trebui să urmeze exemplul CFR-ului şi să porducă un şoc la echipă prin schimbarea lui Devis Mangia. Ba chiar, se făceau deja speculaţii cu privire la posibilii înlocuitori. Credem însă că italianul de pe banca Ştiinţei trebuie să rămână deoarece a demonstrat, cu rezultate concrete, că poate ridica echipa la nivelul aşteptărilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ