În democraţie revoluţia se face la urne!

0

Mitingul anunţat de diaspora pentru 10 august ar trebui să fie un lucru bun pentru democraţie. Românii din străinătate contribuie la dezvoltarea ţării prin cele peste 8 miliarde de euro pe care le trimit anual. Vocea lor trebuie auzită şi ascultată inclusiv prin astfel de manifestări, atât timp cât ele sunt DEMOCRATICE. Ceea ce înseamnă să respecte toate prevederile democratice în materie de mitinguri autorizate.
Din păcate, observăm că sunt setate o serie de aşteptări de la acest miting care depăşesc cadrul democratic.
Să ne luăm ţara înapoi!”, ”Să terminăm acum ce au început părinţii noştri în decembrie 1989”, ”Poporul român trebuie să câştige războiul cu PSD/ALDE”- sunt doar câteva din obiectivele acestui miting enunţate prin sloganuri. Şi nu fac aici referire la altele care îndeamnă de-a dreptul la violenţă.
Păstrez speranţa că toate acestea sunt şi vor fi retorici şi nimic mai mult. Că mitingul de vineri se va desfăşura paşnic şi se va termina în condiţii civilizate. România este o democraţie şi trebuie să rămână o democraţie. Iar în democraţie ”revoluţiile” se fac la urne, nu în stradă. Diaspora este România aşa după cum şi România care a dat prin votul ei acest guvern, PSD-ALDE, tot România este.
Respect dreptul oricărui om de a protesta şi de a-şi apăra adevărul lui atâta vreme cât şi el respectă dreptul meu de a protesta şi de a-mi apăra adevărul. Iar competiţia între aceste opţiuni/adevăruri diferite se tranşează într-un singur loc- la urne!
Sper ca vara românească a anului centenar să nu fie umbrită de o zi de care apoi să ne fie ruşine multă vreme. Putem construi o lume mai bună pentru toţi dacă vom învăţa să ne ascultăm mai mult unii pe alţii.
Aş face un apel către toţi politicienii să evite a participa la acest miting. Este o manifestare a societaţii civile care trebuie respectată şi, prin urmare, nepolitizată.
Le doresc gândul cel bun românilor care vor participa vineri la miting şi să nu uite că ”Vrem o ţară ca afară!” înseamnă respect pentru reguli şi pentru lege.

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ