Premieră pentru agenţii municipalităţii: primul poliţist local săltat în fruntea instituţiei
Concurs cu circuit închis la Poliţia Locală Craiova

Postul de director adjunct, vacant de aproximativ un cincinal, va fi ocupat în curând, edilii demarând deja procedura de concurs care va fi finalizată în ultima decadă a lunii august.

0

Anunţul privind procedura pentru ocuparea postului de director adjunct la Poliţia Locală din Craiova a fost deja postat pe site-ul municipalităţii craiovene. Spre deosebire de alte posturi de conducere din administraţia publică craioveană, edilii optează de data aceasta nu pentru un concurs deschis, ci pentru unul „de interior”, destinat persoanelor ce fac deja parte din structura poliţiei locale. „Primăria Municipiului Craiova organizează, la sediul central din str. A. I. Cuza, nr. 7, concurs de promovare într-o funcţie publică de conducere vacantă de director executiv adjunct al Poliţiei Locale a Municipiului Craiova. – 1 post. Concursul va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Craiova din str. A. I. Cuza, nr. 7, în data de 21.08.2018, ora 10.00 – proba scrisă, urmând ca proba de interviu să se stabilească potrivit art. 60 alin. 2 din H.G. nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în anunţul postat pe portalul de internet al Primăriei Craiova. Potrivit acestuia, potenţialii candidaţi se pot înscrie în cursă până la finele primei decade a lunii următoare: „dosarele de înscriere la concurs se vor depune la sediul Primăriei Municipiului Craiova din str. A. I. Cuza, nr. 7, în maximum 20 zile de la data publicării anunţului în Monitorul Oficial, partea a III-a, respectiv din data de 20.07.2018, şi trebuie să cuprindă obligatoriu documentele prevăzute de art. 143 din H.G. nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare”.

Condiţie: Se cer cei 7 ani de serviciu
Printre condiţiile impuse candidaţilor, pe lângă studiile universitare de licenţă şi de masterat, se remarcă şi un stagiu de vechime consistent. „Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 66 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi următoarele condiţii specifice de participare: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă; să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice; să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I; să îndeplinească cerinţele specifice prevăzute în fişa postului; să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 57 alin. (6); să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 7 ani”, se arată în anunţul postat de edili.

De menţionat că va fi prima dată când în conducerea poliţiei locale va poposi un director recrutat din cadrul acesteia, precedenţii şefii fiind recrutaţi până acum fie din rândul funcţionarilor din aparatul Primăriei Craiova, fie din rândul pensionarilor MAI. Postul de director adjunct la Poliţia Locală Craiova s-a dovedit de-a lungul timpului unul extrem de instabil, puţini dintre ocupanţi reuşind „să facă mulţi purici” la conducerea instituţiei. Ultimul adjunct angajat cu acte în regulă datează din vremea USL, când funcţia a revenit, după alegerile locale din 2012, unui reprezentant al fostului PC, Dumitru Cică, acesta nerezistând însă prea mult în postura de secund al lui Tavi Mateescu. Postul de director e vacant de aproape un cincinal, în ultima perioadă însă atribuţiile de adjunct sunt exercitate, cu delegaţie, de unul dintre şefii de serviciu din cadrul poliţiei locale craiovene.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ