Dezastru la echipa de baschet a Primăriei Craiova
Au antrenor, dar unde-s jucătorii?

Parcă pentru a-şi sfida şefii direcţi din executivul Primăriei Craiova, pseudo-managerii Sport Club Municipal Craiova, directorul pensionar Nicolae Pascu şi Petrişor Albu, un şef de serviciu care „ghidonează“ discret activitatea clubului, continuă să sfideze opinia publică şi să încalce legislaţia în vigoare prin refuzul de a ne furniza informaţii cu caracter public în baza solicitării făcute de publicaţia noastră în urmă cu mai bine de două luni. Opacitatea conducerii clubului şi neputinţa factorilor de decizie din Primăria Craiova de a-i determina să respecte legile lasă loc de multe interpertări, cu atât mai mult cu cât un jolly-joker precum Marius Toma, managerul echipei de baschet a clubului, se pare că a dat bir cu fugiţii de la club în ultimele săptămâni. Şi tocmai baschetul, poate cel mai iubit sport de sală din Craiova la ora actuală, este secţia cu cele mai multe probleme şi semne de întrebare în prezent.

0

„Nu veţi primi răspunsul la cerere că nu vrea Petrişor să vă dea“, ni se transmite, pe căi neoficiale în ultima lună, de diverse persoane ce gravitează pe „orbita“ clubului sportiv din subordinea Primăriei. Deşi plătiţi cu generozitate din bani publici şi, teoretic, slujitori ai interesului public, cei doi funcţionari din conducerea clubului, Nicolae Pascu şi Petrişor Albu, alături de „zilierul“ Marius Toma, refuză să ne comunice cum au fost cheltuiţi banii din bugetul clubului în ultimii doi ani, cu precădere sumele cheltuite de echipa de baschet a clubului în dezastruosul sezon competiţional abia încheiat.
Iar faptul că lucrurile nu au mers deloc bine la secţia de baschet anul trecut, se reflectă şi în acestă perioadă de presezon, atunci când, teoretic, echipele de baschet îşi aduc antrenori şi îşi completează lotul de jucători. După o lungă perioadă de tăcere, parcă în batjocoră, la începutul săptămânii, printr-un comunicat sec şi sterp în informaţii, reprezentanţii clubului comunică fanilor baschetului că au semnat un contract cu antrenorul Aleksandar Todorov, valabil pentru următoarele sezoane. În plus, nicio informaţie cu privire la lotul de jucători sau la programul de pregătire al echipei în următoarea perioadă. „Nu au ce să comunice că la ora actuală nu au niciun jucător semnat pentru sezonul ce stă să înceapă. Doar nu o să spună acest lucru, că îşi dă lumea seama că sunt incompetenţi“, ne-a comunicat o sursă din interiorul clubului. Frunzărind arhaicul website al clubului, observăm că la paginile rezervate echipei de baschet nu este menţionat numele niciunui jucător, fapt ce întăreşte afirmaţiile sursei noastre. Jenantă situaţie, girată cu voioşie de administraţia Genoiu!
Aceaşi persoană, căreia din motive lesne de înţeles nu îi dezvăluim identitatea, susţine că, după sezonul dezamăgitor abia încheiat, Marius Toma a dat bir cu fugiţii de la club, lucru credibil având în vedere că nu ar fi prima oară când se întâmplă acest lucru. „Nu vrea să dea socoteală pentru ceea ce s-a întâmplat anul trecut“, susţine „cârtiţa“ noastră. Evident că Marius Toma ar trebui să dea socoteală pentru ruşinosul loc ocupat de SCM Craiova în Liga Naţională de Baschet, însă, cu şi mai mare „evlavie“, managerul clubului ar trebui să comunice care au fost obiectivele clubului şi care a fost „reţeta financiară“. Dar domnul Pascu, protejat la vârful municipalităţii, deja confundă afacerile publice cu moşia proprie, aşa cum o făcea câteodată şi pe vremea când ocupa funcţia de director economic al primăriei Craiova. În ceea ce-l priveşte pe Petrişor Albu, pe lângă faptul că pregătirea sa profesională nu are nimic în comun cu managementul unui club de talia SCM Craiova, ar trebui să se simtă cel puţin ruşinat de modul în care coordonează comunicarea cu mass-media din sânul căreia a fugit grăbit să ocupe un post călduţ pe bani frumoşi în administraţia locală. Dar sentimentul este unul prea complex pentru un personaj atât de şters!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ