Supercupa ne-a făcut cu ochiul şi atât

0

În seara de 14 iulie, cu aproape 26.000 de oameni în tribunele stadionului ”Ion Oblemenco” la meciul de Supercupă Universitatea Craiova – CFR Cluj-Napoca,
totul părea pregătit pentru o festivitate oltenească. Foamea de trofee a băieţilor lui Devis Mangia se stârnise cu adevărat după capătul de linie cu Hermannstadt. În plus, Universitatea Craiova nu gustase niciodată din ”licoarea zeilor” picurată într-o Supercupă.
Campioana venită din Ardeal, cu alt antrenor în persoana lui Edward Iordănescu şi cu alt stil de joc decât cel îngheţat de Dan Petrescu, opune un presing avansat. În minutul 18, defensiva din faţa porţii lui Arlauskis este numărată în picioare la o fază electrizantă, care ar fi putut pecetlui soarta partidei. Mitriţă (cine altul?) trece în dribling de toţi cei patru ce îi ies în cale din lateral stânga spre înteriorul careului şi proiectează mingea în Arlauskis. Zgâlţâit de-a binelea, lituanianul respinge în faţă cu pumnii. Apare lansat Cicâldău, noua achiziţie a Universităţii, adversarii sunt groggy, numai că şutul acestuia e parat în cădere de Andrei Mureşan. Repriza se încheie cu o intrare hazardată a lui Răzvan Popa la Ţucudean, dar centralul Radu Petrescu nu indică punctul cu var.
În minutul 55, Mailat îi cedează locul controversatului Omrani, format la Academia lui Olympique Marseille, iar CFR prinde viteză. Vinicius (61) trimite cu fruntea la rădăcina barei laterale, dar încă suntem pe pace, încă e 0-0.
Totul părea pregătit, spuneam, pentru o festivitate oltenească, dar momentan Universitatea suferă la construcţie. Italianul a avut grijă să îndemne din timp la calm şi să explice, el însuşi împăcat cu gândul, că din tridentul Băluţă-Gustavo-Mitriţă, primii plecaţi în lumea mare, mai înţeapă doar cu ultimul, care nu e nici el robot.
Cu 12 minute înaintea celor 90 regulamentare, Omrani îşi face încă o dată numărul de mingicar pe banda stângă. Precipitat, Răzvan Popa, cel plimbat pe la Inter Milano şi Burgos CF, rememorează într-o clipită frumoasele câmpii de la Vâlcea în jos şi îl coseşte pe ”mizerabil” în suprafaţa de pedeapsă. Mirko Pigliacelli, goal-keeper-ul Craiovei împrumutat de la Pescara, fără reproş pe întreg parcursul partidei, alege să plonjeze în stânga, în timp ce balonul expediat de Culio se duce vâjâind pe mijloc. În minutul 89, Mitriţă are o ultimă ocazie de a transforma o lovitură liberă din poziţie convenabilă, însă ratează, spre disperarea tribunelor.
Disperare pentru că la Craiova fotbalul se trăieşte la intensitate maximă. Universitatea are nevoie de întăriri şi ele vor veni. Pe ”alb-albaştri” îi aşteaptă turul 3 din Europa League, iar campionatul Ligii I bate la uşă. Un campionat lung şi obositor, pe care trebuie să-l trateze cu toată seriozitatea. ”Campioana unei mari iubiri” îi obligă, pe lângă aceea că îi hrăneşte cu legende.
CFR Cluj-Napoca: Arlauskis – Peteleu (46 Manea), Vinicius, A. Mureşan, Camora (căp.) – Hoban, Dzokovici, Culio – Mailat (55 Omrani), Deac, Ţucudean (87 Costache).
Universitatea: Pigliacelli – R. Popa (79 Markovic), Gardoş, Tiago Ferreira, Dimitrov – Mateiu, Zlatinski, Bancu – Cicâldău, Mitriţă (căp.), Glavina (65 Burlacu).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ