Atelier de olărit, organizat de Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei Craiova, Secția de Etnografie – Casa Băniei, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dolj, invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, începând cu data de 21 iulie 2018, la o fascinantă călătorie în lumea meșteșugurilor românești tradiționale, prin organizarea unui “Atelier de olărit”.

0

Ne vom juca, vom experimenta și vom învăța despre taina și diversitatea lutului și pământului, vom afla lucruri noi despre tehnicile tradiționale folosite de bunii şi străbunii noştri la realizarea vaselor specific ceramicii de Oboga și Horezu, chiar de la meșterul ceramist Ștefan Trușca (Oboga, județul Olt). Demersul instituției vizează revalorificarea unui meșteșug din centre de olărit încă vii de pe teritoriu ţării: oboga (Olt), Horezu (Vâlcea), Sisești (Mehedinți, unde se realizează atât ceramică decorativă, cât şi vase destinate uzului gospodăresc.
Adresându-se în special publicului tânăr, instituţia muzeală dorește să realizeze o revigorare a acestui meșteșug tradițional, să promoveze creaţiilor populare din zona Olteniei pe segmentul ceramicii oltenești ca marca distinctivă a arealului specificat.

Atelierul de olărit se va derula în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 09.00-12.00, în spațiul interactiv al secției, din str. Matei Basarab nr. 16, și va dura până la data de 10 septembrie 2018.
Puteți afla mai multe detalii despre “Atelierul de olărit”, accesând pagina de facebook a Muzeului Olteniei: www.facebook.com/muzeulolteniei, iar dacă sunteți interesați să vă rezervați un loc, o puteți face trimițând un email pe adresa muzeulolteniei@yahoo.com sau sunând la telefonul 0351.444030.
Programările se fac în ordinea înscrierii, în limita a 20 locuri/modul. Menționăm că participarea la ateliere este gratuită, iar materialele necesare derulării atelierele sunt asigurate de către Muzeul Olteniei Craiova.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ