Ediţia a V-a, Earth Edition, 25 august - 1 septembrie
Festivalul „Puppets Occupy Street“ pune stăpânire pe Craiova

”Puppets Occupy Street”, primul şi unicul festival de arta animaţiei din România, derulat exclusiv în spaţii neconvenţionale şi care aduce la un loc doar artişti independenţi şi trupe private, se pregăteşte să ocupe din nou străzile Craiovei, în deja cunoscuta perioadă 25 august - 1 septembrie, cu cea de-a V-a ediţie.

0

În 2018, păpuşari din lumea întreagă, păpuşi uriaşe, care alegorice, spectacole pe străzi, în parcuri, grădini, pieţe publice, ateliere, expoziţii situează Pământul în centrul universului ”Puppets Occupy Street” şi anunţă închiderea conceptului cu poveşti, întâmplări şi creaţii care au pus în valoare elementele primordiale – Apa, Focul, Aerul – sub semnul cărora s-au aflat ultimele trei ediţii ale festivalului.
”Puppets Occupy Street” este organizat de Teatrul Colibri şi finanţat de Primăria şi Consiliul Local Municipal Craiova, bucurându-se de susţinerea partenerilor tradiţionali din domeniile public şi privat: regii autonome, instituţii de cultură, forţe de ordine, precum şi a unui număr tot mai important de voluntari şi sponsori.
Şi-au anunţat participarea la ediţia cu numărul 5 a Festivalului ”Puppets Occupy Street” companii de teatru private şi artişti independenţi din 17 ţări.
”Puppets Occupy Street” – Earth Edition 2018 înseamnă aproape 400 de evenimente, oferite gratuit publicului, desfăşurate concomitent în 21 de spaţii, faţă de ediţia pilot din 2014, când în cele 8 zile de festival s-au organizat 85 de evenimente.
Creat pentru comunitate, festivalul continuă şi în acest an misiunea începută în 2014, aceea de a asigura publicului acces la educaţie prin teatrul de animaţie, prin care de asemenea urmăreşte să dezvolte schimburile interculturale între Craiova şi alte oraşe ale lumii şi să atragă noi categorii de public din diverse medii culturale.
”Puppets Occupy Street” a reuşit să câştige încrederea şi simpatia craiovenilor, devenind evenimentul pe care şi l-au asumat ca fiind al lor, pe care îl aşteaptă cu încântare şi curiozitate şi pentru care primesc în fiecare an admiraţia şi recunoştinţa organizatorilor. Participarea extraordinară a publicului este motorul care pune anual în mişcare acest maraton al artei animaţiei în capitala Olteniei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ