Cea mai lovită localitate a fost Băbeni, cu 58 de gospodării afectate de inundaţii, în două zone: strada Râioasa, de unde au fost evacuate 77 de persoane din 25 de gospodării, şi din Valea Mare, cu 64 de persoane nevoite să îşi părăsească locuinţele. La Băbeni a fost prezent şi Raed Arafat, care a coordonat intervenţiile ISU.
În oraşul Drăgăşani au fost afectate 23 de gospodării iar în Râmnicu Vâlcea, zece. La Călimăneşti, ISU a intervenit pentru patru gospodării şi pentru DN7 afectat parţial. De asemenea, la Căzăneşti au fost inundate trei gospodării, la Buneşti, Băile Govora şi Mihăeşti, câte o gospodărie. ISU a mai anunţat că în comuna Valea Mare au fost afectate patru gospodării, la Prundeni trei gospodării, la Zătreni şi Alunu câte o gospodărie.

150 de consumatori fără curent electric
Prefectura Vâlcea a anunţat că la nivelul reţelelor de energie electrică în localitatea Băbeni (LEA Marcea), erau marţi 120 consumatori fără curent electric, iar în localitatea Slătioara (Rigetu) 30 consumatori întrerupţi.
Potrivit aceleiaşi instituţii pe drumurile naţionale se circula normal, cu excepţia DN7 în oraşul Călimaneşti la Km. 194+500, unde era apă pe carosabil, circulaţia fiind deviată pe centura localităţii şi în comuna Milcoiu la km 156+900, unde era apă pe carosabil, în zonă intervenindu-se pentru evacuarea acesteia. De asemenea, pe drumurile judeţene se circula normal, dar cu intervenţii din partea administratorului pe câteva sectoare de drumuri.

Intervenţii ale ABA Olt

ABA OLT a anunat că prin SGA acţionează în mai multe zone: Pârâul Stâncălău la Băbeni – un buldoexcavator, cinci salariaţi şi 200 saci cu nisip, doi stabilopozi, două maşini cu arocamente (20 mc) şi şase salariaţi; Pârâul Lotru, Râpa Brădişor – un excavator pentru deblocarea albiei; Pârâul Valea Plopilor la Vaideeni – un excavator; Părăul Olteţ la Alunu, zona haldă – salariaţii din cadrul formaţiei de lucru Horezu; Pârâul Luncavăţ la Oteşani, Cârstăneşti – salariaţii din cadrul formaţiei de lucru Horezu;; Pârâul Stăncălau, zona oraşului Băbeni, – intervenţie cu un buldoexcavator, 200 saci cu nisip, doi stabilopozi, 2 masini cu arocamente (20 mc) şi şase salariaţi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ