Cosmin Călin (PNL): Cine plătește greșelile Consiliului Județean Dolj?

Consilierii județeni Călin Cosmin și Alexandru Gîdăr au susținut miercuri, la sediul PNL Dolj, o conferință de presă, în cadrul căreia au vorbit despre proiectele inițiate de grupul consilierilor PNL în cadrul Consiliului Județean Dolj.

0

În debutul conferinței de presă Călin Cosmin, liderul consilierilor județeni PNL s-a referit la punctul nr. 6 de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Dolj, ce va avea loc joi – 12 iulie și care prevede reluarea raportului de serviciu de către Marin Stănică, fostul director executiv al Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj. „Domnul Stănică a fost demis prin hotărârea de Consiliu Județean nr. 219 din 24.08.2016. La acea dată grupul consilierilor PNL a avut un punct de vedere potrivnic conducerii Consiliului Județean Dolj și a atras atenția că procedura de demitere nu este legală. Majoritatea membrilor PSD, în frunte cu președintele Consiliului Județean Dolj a decis să nu ia în seamă ceea ce noi am semnalat și a votat demiterea domnului Stănică, consilierii PNL neparticipând la vot. Domnul Stănică a atacat în instanță hotărârea Consiliului Județean Dolj, Curtea de Apel Timișoara admițând cererea și dându-i câștig de cauză printr-o hotărâre definitivă la sfârșitul lunii iunie. Ca urmare a acestei hotărâri, Consiliul Județean Dolj vine cu un proiect prin care să-l repună pe domnul Stănică în funcție și să-i dea, din urmă, drepturile salariale calculate și indexate cu inflația. Vom fi în situația de a plăti doi directori în același timp. La acest punct grupul PNL va solicita un raport care să clarifice a cui a fost vina pentru hotărârea nr. 219 din 24.08.2016, cine va plăti aceste daune. Atunci am fost asigurați de domnul Prioteasa că totul este legal, că se bazează pe cei ce semnează și că dacă cineva greșește va plăti. Există procesul verbal de ședință care atestă acest lucru. Vrem să știm cine plătește!“, a declarat Călin.
Acesta s-a referit și la proiectele depuse de PNL Dolj care vin în sprijinul acțiunii de donare de sânge. „După cum știți, grupul PNL a depus un proiect de hotărâre prin care am solicitat acordarea de beneficii suplimentare pentru donatorii de sânge. Nici până la această dată Consiliul Județean nu a oferit un răspuns referitor la propunerea noastră. Vă reamintesc faptul că PNL Dolj a inițiat o campanie amplă de donare de sânge intitulată „Oferă o șansă! Donează sânge!”, în comunele cu primari liberali din Dolj. Până în acest moment au fost cinci astfel de acțiuni desfășurate la Rojiște, Apele Vii, Siliștea Crucii, Celaru și Castranova. Campania va continua în perioada următoare în comuna Desa și orașul Dăbuleni. Ca urmare a acestei campanii am descoperit faptul că Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova se confruntă cu problema costurilor de carburant pentru Centrul Mobil de Donare Sânge. De aceea, PNL Dolj a inițiat un proiect de hotărâre care prevede încheierea unui protocol de colaborare între Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova și Consiliul Județean Dolj pentru alocarea unei sume de 2.000 lei lunar atât pentru deplasarea autovehiculului Centru mobil de donare sânge în localitățile județului cât şi pentru întreţinerea acestuia”, a mai spus consilierul liberal.

PNL Dolj propune premierea unor categorii de elevi și profesori, cu rezultate deosebite, în anul școlar 2017 – 2018
La rândul său, Alexandru Gîdăr a făcut referire la proiectul de hotărâre inițiat în cadrul Consiliului, care prevede premierea elevilor doljeni care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare. „Trăim într-o societate care ar trebui să aprecieze și să recompenseze mai mult performanța, în speță, și pe cea școlară. De aceea este necesar să existe o modalitate prin care să aducem în lumina reflectoarelor acele persoane – elevi, profesori care prin munca lor au reușit de-a lungul timpului să facă cinste județului Dolj. Grupul consilierilor PNL a propus Consiliului Județean Dolj: 1. Premierea olimpicilor doljeni, mai exact, stabilirea unui sistem de premiere a elevilor din unitățile de învățământ din județul Dolj, care au obținut rezultate deosebite la fazele județeană, națională și internațională ale Olimpiadelor Școlare, precum și a profesorilor coordonatori; 2. Premierea elevilor care au obținut media generală 10 (zece) la examenul de Evaluare Națională. Vor fi premiați elevii din unitățile de învățământ din județul Dolj care au obținut media generală 10 (zece) la Examenul de Evaluare Națională; 3. Premierea elevilor care au obținut media generală 10 (zece) la examenul de Bacalaureat. Vor fi premiați elevii din unitățile de învățământ din județul Dolj care au obținut media generală 10 (zece) la Examenul de Bacalaureat. Rămâne ca la nivelului aparatului tehnic al Consiliului Județean să se găsească posibilitățile materiale și, împreună, să stabilim un cuantum în funcție de buget”, a precizat Gîdăr.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ