”Un duşman al poporului”, în premieră, duminică, la Teatrul ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea

Teatrul ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea încheie stagiunea 2017-2018 cu piesa “Un duşman al poporului”, de Henric Ibsen, în regia lui Adrian Roman, managerul acestei instituții. Premiera va avea loc duminică, 1 iulie, ora 19.00.

0

«Piesa scrisă de Henrik Ibsen a fost o reacţie la primirea negativă a piesei sale „Strigoii”, care a fost considerată scandaloasă pentru că ataca ipocrizia moralităţii din vremea sa.
“Cel mai periculos duşman al poporului şi al libertăţii este chiar majoritatea. Poporul însuşi”. După 125 de ani, te întrebi dacă aceste vorbe spuse de Henric Ibsen la 1882, în piesa „Un duşman al poporului”, îşi mai găsesc rostul. Şi da, par atât de actuale, chiar dacă s-a mai schimbat câte ceva. Dacă chiar vreţi să vă convingeţi, haideţi să vedeţi noua premieră a Teatrului ”Anton Pann”, care aduce în realitate multe aspecte cu care se confruntă societatea actuală.
Din distribuţia acestui spectacol fac parte următorii actori: Dan Pughineanu în rolul lui Tomas, Andrei Cătălin – Peter, Nicole Burlacu – Katrine, Andrei Brădean – Hovstad, Ana Şuşca – Billing, Tavi Costin – Morten Kiil şi Alexandru Beteringhe în rolul lui Aslaksen, toţi supravegheaţi tehnic de Vasile Marinoiu. Scenografia este semnată Denisse Moise şi Adrian Roman, regia Adrian Roman.
Regizorul Adrian Roman, managerul Teatrului ”Anton Pann”, a gândit demult acest spectacol, dorindu-şi să pună în scenă şi un Ibsen. Aşa că, în urmă cu ceva timp, a început repetiţile pentru ca dumneavoastră să vă bucuraţi de un spectacol adevărat. Pentru această oportunitate, mulţumeşte Teatrului ”Anton Pann” şi oamenilor care i-au acordat încrederea şi privilegiul de a a face teatru la Râmnicu Vâlcea pentru aproape 25 de ani. Şi, pe final de stagiune, el ne propune acest spectacol care ne întreabă dacă mai este loc pentru relaţii autentice într-o lume luată în stăpânire de dorinţa de putere, imagine publică, interese politice, superficialitate şi lipsă de discernământ.
«Piesa ”Un dușman al poporului”, de Ibsen, va încheia stagiunea 2017-2018 a Teatrului ”Anton Pann”. De aceea, profitați de acest spectacol de la care o să plecaţi cu multe întrebări, bucurați-vă de teatru cât încă mai puteţi şi haideţi împreună să vedem şi această premieră, eveniment care va avea loc duminică, 1 iulie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului ”Anton Pann”», se arată într-un comunicat către mass-media.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ