Muzeul Olteniei găzduieşte atelierele de vară ,,Prietenii istoriei”

Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, organizează, în perioada 3-27 iulie, ateliere de creaţie în spaţiul interactiv din strada Madona Dudu, nr.14, în cadrul Secţiei de istorie-arheologie.

0

Propuse ca o modalitate practică de petrecere a timpului liber pentru cei mici, atelierele creative de cunoaştere „Prietenii istoriei” au un important rol educativ şi creativ, ajutând copiii să-şi dezvolte cunoştintele teoretice de istorie şi artă. Atelierele creative se vor derula în luna iulie, conform următorului orar:
,,Mânuţe pricepute”, în fiecare zi de marţi şi miercuri, începând cu ora 9.30. Copiii vor avea ocazia de a se exprima plastic utilizând materiale, instrumente şi tehnici variate. Atelierul este coordonat metodologic de Valentina Popescu şi Irina Popescu, muzeografi în cadrul Secţiei de istorie-arheologie.
,,Arta în preistorie” se va derula în fiecare joi, începând cu ora 9.30. În cadrul acestui atelier, cei mici vor avea ocazia să realizeze picturi reprezentative din perioada artei parietale. Atelierul este coordonat metodologic de Valentina Popescu şi Irina Popescu, muzeografi în cadrul Secţiei de istorie-arheologie.
,,Atelier creaţie bijuterii” va funcționa în fiecare vineri, începând cu ora 9.30. Atelierul este coordonat metodologic de Adina Gherban, muzeograf în cadrul Secţiei de istorie-arheologie.

Activităţile se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani, iar înscrierile vor avea loc în perioada 11- 22 iunie, în limita locurilor disponibile (grupe de vârste apropiate, a câte maximum 20 de copii).
Înscrierile se fac la numărul de telefon 0251.417.756 şi la sediul Secţiei de istorie-arheologie (str. Madona Dudu, nr. 14), orele 9.00-16.00.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ