Atunci când nu sunt capabile să asigure un transport public civilizat şi sustenabil din punct de vedere economic, autorităţile publice locale craiovene găsesc ţap ispăşitor, pentru incompetenţa lor, în bătătura concurenţei SC RAT SRL. Iar drumul cel mai scurt spre eliminarea acesteia nu este cel normal într-o economie de piaţă, investiţia şi profesionalismul, ci dictatul şi hotărârile de consiliu local abuzive.

Comanda politică bate logica economică!
La începutul acestei săptămâni, întrunit în şedinţă extraordinară, Consiliul Local Craiova, cu girul total al majorităţii absolute PSD, a mai înfăptuit un abuz dintr-un lung şir de decizii ilegale prin care speră să desfiinţeze concurenţa SC RAT SRL: a delegat în exclusivitate serviciul de transport public cu autobuze şi tramvaie sereleului public. Spunem un lung şir de decizii ilegale, deoarece, de-a lungul timpului, Consiliul Local a mai încercat de două ori să facă acelaşi lucru, însă de fiecare dată instanţele de judecată au sancţionat abuzul şi au desfiinţat hotărârile de consiliu. Ultima dată, consilierii PSD au făcut acest lucru în 2016, dar, recent, Tribunalul Dolj a declarat hotărârea de consiliu ilegală. Parcă zoriţi de la spate de anumite interese oculte, mai-marii oraşului nici măcar nu au mai aşteptat să se judece recursul, ci au încropit rapid o nouă hotărâre de consiliu pe care le-au băgat-o sub nas yesmanilor pesedişti, care, pompos, poartă numele de consilieri locali. Cu majoritatea absolută pe care o deţin, pesediştilor nu le-a fost greu să o treacă. „Nu primarul insistă pentru acest proiect! La mijloc sunt mai degrabă chestiuni subiective, decât obiective. Noi am primit ordin de la partid să votăm aşa, nu ne putem opune dacă este o decizie politică“, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre consilierii locali pesedişti. Spre lauda lor, consilierii locali liberali s-au opus acestei hotărâri de consiliu, însă inutil… Maşina de vot pesedistă şi-a făcut din nou datoriat faţă de partid şi şi-au mai dat girul pentru un nou abuz hidos. De această dată, însă, s-ar putea să răspundă pecuniar pentru alegerea lor!

Protest spontat, planificat în avans
Pentru a crea o presiune în plus, unele „genii“ pesediste au pus la cale şi un protest aşa-zis spontan al angajaţilor SC RAT SRL. Câteva autobuze şi vreo douăzeci de angajaţi ai societăţii comerciale patronate de Consiliul Local Craiova s-au proţăpit în faţa primăriei şi au solicitat zgomotos adoptarea hotărârii. Evident, s-a trezit şi un lider de sindicat din cadrul societăţii care să ia cuvântul: „Este spontan protestul, conducerea sindicatului nu are nimic de-a face cu acesta“. Numai că, fix cu două zile înainte, au umplut mailurile redacţiei craiovene cu proteste împotriva consilierilor care au preferat să iasă din sala de şedinţe, decât să voteze un abuz. „Nimic nu e spontan la RAT, şi asta nu numai de ieri, de azi, dintotdeauna. Totul se face la comandă politică, indiferent de ce partid conduce oraşul. Aşa e şi acum, aşa era şi pe vremea lui Solomon!“, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre şefii de secţie ai SC RAT SRL

SC Fraţii Bacriz SRL: Cineva trebuie să răspundă pentru aceste abuzuri
„Evident, vom contesta în contencios şi această hotărâre pentru că este clar ilegală! Deja asistăm la un abuz în formă continuată a autorităţilor, Totuşi, de această dată nu cred că ne vom opri doar la a contesta în contencios-administrativ, eu voi propune conducerii firmei noastre să atragem şi consilierii locali care au votat această hotărâre ca parte în acest proces. Până la urmă, trebuie să răspundă şi cineva pecuniar pentru abuzurile la care firma noastră este supusă în ultimii zece ani. Noi nu am dorit altceva decât să le oferim craiovenilor o alternativă civilizată la transportul în comun cu autobuze preistorice pe care RAT Craiova îl propune de douăzeci de ani încoace“, a declarat reprezentantul SC Fraţii Bacriz SRL.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ