Zipper România, participant activ la proiectul „România, o naţiune conectată”

0

Ziua Comunicaţiilor din acest an s-a desfăşurat sub mottoul „România, o naţiune conectată. Comunicaţiile şi transformarea digitală”, în contextul în care societatea, consumatorii şi mediul de afaceri se confruntă cu provocări comune.
Au fost dezbătute teme precum comunicaţiile şi transformarea digitală, viitorul plăţilor mobile în România, „customer care” în telecom, securitatea cibernetică, respectarea datelor personale în contextul GDPR.
Printre vorbitori s-au aflat Doru Vijiianu – director general Zipper România, Bogdan Cojocaru – ministrul comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Sorin Grindeanu – preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Carmen Adamescu – director executiv comercial – EY România, Nicolae Oacă – consultant telecom. Alături de cei de mai sus s-au aflat reprezentanţi ai companiilor din domeniul telecom (Vodafone, Telekom, Orange, RDS-RCS) care au susţinut dialogul între mediul legislativ, operatorii de telecomunicaţii şi furnizorii de soluţii şi servicii de automatizare date şi documente.
Doru Vijiianu, director general al Zipper România, a afirmat că „trăim astăzi o nouă revoluţie industrială, industria 4.0, marcată de dezvoltarea constantă a inteligenţei artificiale şi a prezenţei internetului în aproape tot ceea ce facem şi întreprindem (…) Actuala revoluţie digitală va crea oportunităţi şi provocări, business-uri şi venituri noi, accesibilitate, interoperabilitate, reguli şi politici noi”.
Întrebat despre conceptul „o naţiune conectată” şi cum este privit acesta de către un furnizor de soluţii şi servicii de prelucrare a datelor şi documentelor, dl. Vijiianu a punctat: „Perspectiva mea generală asupra «naţiunii conectate» este una a eficienţei, interoperabilităţii, accesibilităţii, a capacităţii de adaptare continue şi a securităţii crescute a datelor. Pentru ca acestea să se concretizeze, este nevoie de strategiii asumate şi consecvente, de adoptarea de către companii a noilor tehnologii din domeniul comunicaţiilor, a inteligenţei artificiale sau a IOT (Internet Of Things)”.
Zipper România are, conform directorului său, o abordare integrată, optimizând şi consolidând fluxuri de date şi documente, de la cele recepţionate de o companie, la cele generate şi până la cele care se comunică.
Indiferent de dimensiunea companiilor sau de domeniul în care activează, este cert că managementul fluxurilor de documente, managementul riscului şi al costurilor, adaptarea la lumea digitală, calitatea şi securitatea datelor sunt provocări cu care se confruntă acestea, iar folosirea de sisteme complete de automatizare a datelor şi documentelor este una dintre soluţii.
Referindu-se la conceptul Zipper Works 360, pentru un management corect al datelor şi documentelor, dl. Vijiianu a afirmat că „am convingerea că digitizarea şi abordarea END TO END 360 sprijină mediul de business şi pe cel administrativ”.
Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, s-a referit la tendinţele şi nevoile clienţilor, care sunt tot mai conectaţi la noile tehnologii. Domnia-sa a menţionat scăderea numărului de cartele prepaid, creşterea traficului în roaming şi a utilizării tehnologiei 4G cu peste 34%. La rândul său, Bogdan Cojocaru, ministrul comunicaţiilor, a reamintit o serie de aplicaţii şi facilităţi puse la dispoziţia cetăţenilor pentru a avea o Românie din ce în ce mai conectată, precum
Agenda Digitală – SEAP, ghişeu.ro, Punct unic control, Cloud Guvernamental (aflat în consultare publică) ce vizează interacţiunea cu alte ministere, dar şi Securitatea Cibernetică.

Despre Zipper România
Parte dintr-un grup de firme cu prezenţa în 5 ţări din Sud-Estul Europei, cu două centre de procesare în România şi Moldova, Zipper acoperă nevoile companiilor de a-şi optimiza fluxurile interne. Soluţiile şi serviciile de prelucrare a datelor şi a documentelor recepţionate, vehiculate sau expediate dintr-o companie, asigură un suport solid pentru reducerea costurilor şi a timpului de prelucrare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ