Craiova: Liberalii contestă modificările municipalităţii privind parcările cu plată din oraş

Preşedintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a vorbit vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre modificarea regulamentului privind parcările din municipiul Craiova.

0

„Pe 27 aprilie anul curent sub semnătura domnului primar Mihail Genoiu și a domnului Sorin Manda, administrator public al orașului, s-a publicat pe site-ul primăriei modificarea regulamentului privind parcările. Este o așa zisă dezbatere publică, dar nu a fost nicio conferință de presă, nicio întâlnire pe această temă. Primăria dorește să introducă alte străzi cu parcare cu plată. Vor fi afectați cetățenii de pe Calea București, până la intersecția cu strada Spaniei, precum și toți cei care locuiesc în centru” a spus Ștefan Stoica. Acesta a spus că, în conformitate cu legea 52/2003, PNL solicită o dezbatere publică reală în ceea ce privește modificarea regulamentului.
Liberalii spun că astfel se instituie o dublă taxare deoarece craiovenii plătesc deja o taxă de parcare de 40 de lei pe ani. „În ceea ce priveşte stabilirea cuantumului contravenţiilor, considerăm că este o măsură discriminatorie ca sancţiunea pentru persoanele fizice să fie între 500 şi 1000 lei şi cea pentru persoanele juridice să fie între 1500 şi 2500 lei; propunem un cuantum fix de 250 lei, ţinând cont de faptul că ne raportăm la aceeaşi contravenţie. Cum se face această departajare nu se spune niciunde”, a completat președintele PNL Dolj, care a mai spus că totul demonstrează că, de fapt, primăria caută surse de bani, nu să rezolve problema traficului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ