„Am avut deosebita plăcere să fiu, timp de două zile, gazdă pentru un grup important de parlamentari din ţară. Aceştia au acceptat invitaţia mea de a veni în judeţul Vâlcea pentru a lua contact direct cu problemele pe care le-am ridicat în Parlamentul României şi pentru rezolvarea cărora am depus mai multe iniţiative legislative.
Am ales ca delegaţia să fie prezentă în zona de nord a judeţului, mai exact în punctul Obârşia Lotrului din comuna Voineasa, zonă care are mare nevoie de susţinerea tuturor factorilor de decizie pentru a se putea dezvolta.
În această frumoasă comună de munte, se află cea mai mare şi frumoasă pârtie de schi din România.
Din păcate, infrastructura nu există, iar acest lucru împiedică dezvoltarea zonei.
Atât pe timpul iernii, cât şi pe timpul verii, mii de turişti vin aici chiar dacă sunt puţine locuri de cazare şi aleg să stea la zeci de kilometri doar pentru a se bucura de frumuseţea cu care sunt înzestrate aceste locuri.
Am organizat această întâlnire informală întrucât în procesul legislativ se află în dezbatere două iniţiative legislative pe care le-am elaborat în urma discuţiilor purtate cu primarul municipiului, Mircia Gutău, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, oameni din mediul de afaceri şi reprezentanţii administraţiilor publice locale, astfel încât să creez cadrul legal necesar dezvoltării zonei montane, dar şi pentru crearea unor condiţii de dezvoltare sănătoasă a municipiilor şi oraşelor din România. Este vorba de iniţiativele «Ski în România» şi «Pădurile parc»!
Vâlcea are un potenţial imens de dezvoltare turistică, iar nouă celor aleşi ne revine datoria să creăm oportunităţi şi să realizăm cât mai multe proiecte în acest sens.
Mulţumesc prietenilor mei, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, şi primarului Mircia Gutău pentru susţinere şi sprijin în toate acţiunile pe care le-am întreprins! Le mulţumesc colegilor mei parlamentari pentru că au dat curs invitaţiei mele şi în acest mod am reuşit, prin discuţiile purtate la faţa locului, să găsim cele mai bune soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă judeţul Vâlcea, dar şi alte judeţe din ţară, care întâmpină aceleaşi probleme!”, a opinat deputatul Eugen Neaţă pe pagina sa de socializare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ