PSD pierde ruşinos bătălia pentru imaginea publică la nivelul judeţului
Stânga doljeană, falimentară la nivel de imagine publică!

Pe fondul unei guvernări ezitante şi pline de contradicţii la nivel central şi cu un PNL renăscut din cenuşa fostei organizaţii judeţene pediste, pesediştii doljeni par cuprinşi de o gravă paralizie la nivel de marketing politic atât în judeţul Dolj, cât şi în Craiova. Cu Claudiu Manda şi Olguţa Vasilescu plecaţi cu treburi la Bucureşti, o gravă apatie pare să fi cuprins cele două organizaţii, municipală şi judeţeană. În tot acest timp, opoziţia se mişcă şi nu o face deloc rău. Conferinţe de presă periodice, comunicate, acţiuni cu diverse categorii sociale, sunt doar câteva dintre lucrurile prin care liberalii au punctat serios în ultimele cinci-şase luni.

0

Poate prea preocupaţi să facă faţă unui şir neîntrerurpt de scandaluri la nivel central, pesediştii doljeni par să fi uitat cu desăvârşire în ultimele luni de electoratul din Craiova şi din judeţ. Altfel nu se explică muţenia care i-a cuprins odată cu accederea la putere după alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2016. Altădată deosebit de activi la nivel public, cu dese conferinţe de presă şi zeci de comunicate de presă virate în căsuţele de mail ale mediei craiovene, acum subordonaţii pe linie politică a celor doi „magi“ de la Bucureşti, Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, trăiesc periculos într-un anonimat vecin cu coma. Parlamentarii partidului, cu mici excepţii, lipsesc cu desăvârşire de pe scena publică locală, iar consilierii, fie ei municipali sau judeţeni, încă nu au trecut peste condiţia lor de „rookie“, fiind muţi ca peştii atât în timpul şedinţelor, cât şi după aceea. Cam aceasta ar fi imaginea celor două organizaţii pesediste care, altădată, dădeau tonul dezbaterilor pe plan local. Să fie o automulţumire bolnăvicioasă din partea lor? Puţin probabil. Mai degrabă, putem vorbi despre o timiditate izvorâtă dintr-o acută lipsă de valoare politică a noii generaţii de cadre pesediste, politicieni promovaţi, în multe cazuri, „peste rând“ pentru o primenire rapidă a organizaţiilor locale. Pe termen lung, mişcarea poate fi una câştigătoare, dacă, din cei împinşi cu străşnicie în faţă în ultimii doi ani, măcar o mică parte vor reuşi să înţeleagă regulile jocului şi subtilităţile necesare clădirii unei imagini publice cât mai imaculate. Pe termen scurt, însă, pierderile par de-a dreptul insurmontabile, în condiţiile în care în ultimul an, atât la nivel judeţean, cât şi municipal, filialele par „moarte“.

Avantaj ALDE şi PNL
De acest lucru profită din plin colegii de coaliţie, ALDE Dolj, care, cu două „locomotive“ foarte puternice la nivel de prestaţie publică, deputatul Ion Cupă şi preşedinta filialei municipale, Anişoara Stănculescu, reuşesc să dea tonul dezbaterilor publice şi să impună subiecte pe agenda locală. Experienţa deputatului Cupă se vede foarte clar în mişcările de imagine pe care filiala le face, iar rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare, lucru consfinţit de sondajele de opinie realizate în ultimul an. Şi principalul partid de opoziţie din Dolj, PNL, are numai de câştigat din paralizia stângii. După ce apele s-au limpezit la nivelul filialei doljene, liberalii dau semne certe de revigorare şi sunt foarte activi pe toate fronturile. Până mai ieri o raritate, în ultimele luni aproape că nu există o săptămână fără să se organizeze o conferinţă de presă. În plus, consilierii municipali şi judeţeni atacă pe toate fronturile puterea locală, primarul Genoiu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, având parte de o opoziţie articulată în cele două legislative locale. Pe fondul neputinţei aleşilor de la stânga eşichierului politic doljean, consilierii locali şi judeţeni liberali încep să devină exeperţi în luptele politice de gherilă, transformându-se peste noapte din „looseri“ certificaţi, în oameni politici de calibru care aduc plus-valoare partidului la nivel de imagine publică şi, implicit, procentele necesare câştigării alegerilor locale de peste doi ani.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ