Indiscreții de Vâlcea

0

Şi a trecut timpul…
Prin 2014, BNR anunţa că va renova un conac achiziţionat în comuna Păuşeşti-Măglaşi, care a aparţinut lui Mihail Oromolu, guvernator al Băncii Naţionale în perioada interbelică, estimând că va plăti pentru acest proiect circa 2,3 milioane de euro. Şi a trecut timpul şi nu s-a întâmplat nimic. Pardon, ceva tot s-a întâmplat: două beizadele, unse de BNR la rangul de ”administratori” ai acestui conac, au primit un purcoi de bani.

Begonia de Râmnic?
Se aude că Primăria Râmnicu Vâlcea ar vrea să organizeze Festivalul begoniilor. Probabil, în replică la Simfonia lalelelor de la Piteşti. Cum vor fi ales stimabilii de la primărie begonia ca floare reprezentativă a oraşului? Nu-i rău, dar pare din altă lume. De fapt, şi este, având în vedere că provine din America Centrală şi de Sud, India, Indonezia. Domnule, la o garoafă nu se mai gândeşte nimeni? Că e mai de-a noastră! Pe vremea romanilor era considerată ”floarea zeilor”, iar acum stă la capul mortului. Ce ”transfer” nemeritat!

Doamne fereşte!
Din 2014, la Vaideeni, zac stive de materiale trimise de Guvern pentru reconstruirea caselor celor afectaţi de inundaţiile din 2013. Au fost trimise materialele, nu şi banii destinaţi plăţii constructorilor. Motivul? Pentru locuinţe sociale nu există cadrul legal care să furnizeze şi aceşti bani. Doamne fereşte, ce ţară! Primarul Daniel Băluţă, care nu vrea să ajungă la DNA dacă face vreo inovaţie în acest sens, spune că va returna materialele.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ