PNL Dolj: Actuala lege a salarizării este discriminatorie

PNL Dolj a organizat joi, în cadrul Comisiei de Sănătate, o dezbatere cu reprezentanţii sindicatelor din Sistemul de Sănătate, Colegiului Medicilor, medicilor de familie şi alte cadre medicale, în contextul creat de actuala lege a salarizării unitare şi de regulamentul de aplicare a sporurilor.

0

În cadrul întâlnirii au fost expuse nemulţumirile angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, nemulţumiri justificate ce vor duce, aşa cum au anunţat sindicatele, la grevă generală în data de 11 mai 2018. PNL Dolj susţine mișcările sindicale în privinţa revendicărilor acestora, consideră că actuala lege este una discriminatorie şi că singura modalitate prin care se poate rezolva această criza este menţinerea nivelului de salarizare cel puţin la nivelul lunii precedente pentru categoriile de angajaţi afectate.
Reamintim faptul că Partidul Naţional Liberal a decis să depună în Parlament o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.
O altă problemă ridicată în cadrul dezbaterii a fost cea a subfinanţării cabinetelor de medicina de familie, cea care reprezintă primul filtru în ansamblul Sistemului de Sănătate. De asemenea, legea 185/2017 prin care medicii de familie, cabinetele medicale sunt condiţionate de către Autoritatea Naţională pentru Managementul Calităţii în Spitale (ANMCS) să fie acreditate pentru a încheia contracte cu CNAS, generează nemulţumiri prin costurile mari de implementare şi acreditare.

La dezbatere au participat Dr. Eleodor Cârstoiu – preşedintele Sindicatului Promedica, Corina Ionaşcu – reprezentatul Sindicatului Unimedical- Federaţia Hipocrat, Prof. Univ. Dr. Enăchescu Viorela – preşedintele Colegiului Medicilor Filiala Dolj, Săndulescu Cristian – vicepreşedinte Colegiul Medicilor Dolj, Dumitra Gindrovel – secretar în cadrul Comisiei de Medicină de familie din Ministerul Sănătăţii, PNL Dolj fiind prezentat de Ştefan Stoica – preşedinte, Mario Ovidiu Oprea – senator, Nicolae Giugea – deputat şi Laurenţiu Ivanovici – preşedintele Comisiei de Sănătate.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ