Decizia executivului, susţinută de majoritatea PSD din Consiliul Local Craiova, de a risipi peste 1 milion de euro pentru reabilitarea podului suspendat din Parcul “Nicolae Romanescu”, este una de-a dreptul aberantă şi care ridică multe semne de întrebare.
Nu spune nimeni că nu era nevoie de reabilitarea acestui obiectiv important, dar în niciun caz aceasta nu trebuie să coste atât de mult. Noi, consilierii PNL, am votat împotriva acestei risipe a banului public şi totodată am sancţionat incompetenţa administraţiei, dat fiind faptul că reabilitarea podului nu s-a făcut din bani europeni, iar costul reabilitării este unul exorbitant.
În Expertiza tehnică şi Documentaţia de Avizare a Lucrărilor pentru acest obiectiv de investiţii se precizeaza foarte clar că structura podului este într-o stare bună şi că este nevoie doar de schimbarea scândurilor şi folosirea unor metode speciale pentru refacerea aspectului exterior: “În urma examinării vizuale a podului suspendat, se constată, în general, o stare bună a structurii acestuia, dar sunt semnalate unele deficienţe la nivelul finisajelor portalurilor şi ale culeelor, la nivelul structurii metalice a căii de rulare s-a constatat coroziunea tuturor elementelor componente, iar la nivelul podinei din lemn, s-a constatat degradarea în proporţie de 50%.”
De-a lungul timpului, împreună cu colegii din Consiliul Local Craiova, am adus în atenţia executivului o serie de proiecte, cât şi foarte multe probleme sesizate de către cetăţenii Craiovei, propuneri care cu siguranţă ar fi meritat să fie finanţate cu această sumă imensă pe care primăria o cheltuie în mod aberant, însă majoritatea PSD a refuzat orice formă de dialog!
Nu mai bine s-ar fi alocat aceşti bani pentru secţia de pediatrie a spitalului, aflată chiar în vecinătatea parcului?! Nu mai bine s-ar fi investit aceşti bani pentru oferirea unor condiţii decente cetăţenilor din cartierul Romaneşti? Dacă aţi fi fost primarul Craiovei, dumneavoastră ce aţi fi făcut cu aceşti bani?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ