Societatea Evaluatorilor de Artă şi Obiecte de Colecţie – SINEVA, împreună cu Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi al Asociaţiei Evaluatorilor de Bunuri Culturale, organizează la Craiova, în data de 18 aprilie 2018, cea de-a doua ediţie a Conferinţei “Evaluarea Patrimoniului Cultural Naţional”.
Conferinţa pune în discuţie puncte de vedere oficiale cu privire la evaluarea bunurilor culturale din patrimoniul public şi privat, invitaţi fiind reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerului Finanţelor Publice, Curţii de Conturi a României, Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România – ANEVAR şi, bineînţeles, ai muzeelor, bibliotecilor şi ai altor instituţii de cultură din regiunea Oltenia.
Conferinţa vine ca un răspuns, printr-un parteneriat public-privat, la problematica complexă a reevaluării bunurilor de patrimoniu din muzee şi instituţii de stat, multe rămase înscrise în contabilitate la valori istorice, dinainte de 1989, pe fondul intensificării acţiunilor de armonizare a practicilor muzeale la nivel naţional şi de promovare a identităţii naţionale, prin prezervarea şi valorificarea patrimoniului cultural, acţiuni incluse în lista obiectivelor naţionale de securitate din Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019.
Conferinţa se va deschide miercuri, 18 aprilie, ora 10, la Sala de Conferinţe a Muzeului Olteniei din str. Madona Dudu, nr. 14.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ