Vâlcea – IQ superior: Aurora Vețeleanu, studentă de top în Marea Britanie

Proveniți dintr-o țară cu un învățământ cotat ca ineficient, inechitabil și la periferia performanțelor, foarte mulți studenți români strălucesc în universitățile lumii.

1

Aurora Vețeleanu, fiica lui Eusebiu Vețeleanu, viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, studiază Neuroscience (științele creierului) la Universitatea Leeds din Regatul Unit al Marii Britanii. O universitate de prestigiu, cu 30.000 de studenți din peste 120 de țări și cu o concurență acerbă. În 2003, de exemplu, s-au înregistrat 52.444 noi candidați pe numai 7.228 de locuri, conform Wikipedia.
Absolventă cu media 10 a Colegiului „Mircea cel Bătrân“ din Râmnicu Vâlcea, Aurora a fost acceptată, în 2016, de cinci universități britanice. A ales University of Leeds care face parte din Russell Group of Universities, grupul celor mai importante instutiții de învățământ superior în plan științific.
Englezii le oferă studenților de excepție oportunități pe măsură. Astfel, după doi ani de rezultate foarte bune, Aurora Vețeleanu va face practică de specialitate, în SUA, la Mayo- Florida. Împreună cu ea vor pleca, pentru 12 luni, încă nouă colegi. Așadar, zece studenți, din câteva mii! Perioada de practică va începe în toamna acestui an, iar Aurora a fost deja anunțată că va fi îndrumată de un profesor universitar de origine japoneză. Apoi va reveni la Leeds.
Unde va fi ambițioasa vâlceancă peste zece ani? Foarte posibil să intre în categoria celor care au ales exodul. Însă cine știe! Poate o va învinge dorul și se va întoarce în țara ei. O țară care are nevoie de studiu și de operație pe creier!

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ