Deputatul Eugen Neață: „Polițiștii și militarii vor primi ajutor pentru plata ratelor la creditele imobiliare“

Poliţiştii aflaţi la prima numire în funcție sau cei care îşi schimbă locuința în interes de serviciu şi contractează credit imobiliar sau ipotecar vor putea primi de la stat parțial sau total, contravaloarea ratei împrumutului. Proiectul a fost votat, recent, în Camera Deputaților, (cameră decizională), a anunțat deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neață. Legea este valabilă și pentru cadrele militare.

0

Condiţiile pentru obţinerea acestor ajutor de la stat de către polițiști și cadre militare sunt să fie numiţi în prima funcție ori mutaţi în altă localitate, în interes de serviciu, soţia sau soţul să nu aibă locuință în acea localitate şi să nu aibă asigurat alt spațiu de locuit corespunzător. Vor putea primi, dacă au contractat un credit ipotecar sau imobiliar, o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata împrumutului contractat. Banii se acordă lunar, pe perioada creditului, doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei. Cadrele militare vor putea beneficia de aceasă măsură, conform propunerii legislative, și în cazul în care sunt mutate într-o garnizoană din localitatea de domiciliu, dar nu dețin, nici ele și nici soțul/soția acestora, o locuință proprietate personală în această localitate.
În prezent, militarii și polițiștii mutați în interesul serviciului în altă localitate decât cea în care își au domiciliul sau sunt la prima numire în funcție și nu au o locuință în orașul în care s-au mutat primesc o compensație pentru plata chiriei.

”Această categorie profesională trebuie tratată cu respect”
„Ca om care și-a desfășurat activitatea în acest domeniu, am votat pentru colegii mei și cred cu tărie că merită respectul și aprecierea pentru munca desfășurată zi de zi pentru noi, oamenii si pentru țară. Acest proiect vizează optimizarea cheltuirii sumelor pe care institutiile din sectorul apărării, ordinii publice și sigurantei naționale, le acorda potrivit legilor în vigoare, personalului propriu cu titlu de compensație pentru chirie.
Instituțiile din domeniul securității naționale sunt de o importanță deosebită pentru mentinerea și restabilirea echilibrului, ordinii si siguranței societății și respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.
Angajații din cadrul sistemului de național de apărare, ordine si siguranță natională reprezintă o categorie aparte de angajați, a căror activitate este circumscrisă unei întregi categorii de privațiuni, condiții deosebite de muncă și obligații legale.
Legislația românească a ultimilor ani, nu a reușit să realizeze acea justete și echilibru între munca prestată de acești oameni și beneficiile activității lor, astfel încât compensarea muncii lor să reprezinte o garanție pentru respectarea de către aceștia a obligațiilor care le revin potrivit legii.
Aceasta categorie profesională merită și trebuie tratată cu respect, este opinia pe care o exprim ca fost polițist”. a declarat deputatul social democrat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ