Femei speciale

Femeile nu mai reprezintă de mult timp doar întruchiparea frumuseţii şi a gingăşiei. Din ce în ce mai multe îşi fac simţită prezenţa într-o lume a bărbaţilor, practicând meserii dificile, cu foarte multă răspundere sau în care fiecare secundă contează pentru viaţă. Fie că au îmbrăcat uniforma cu epoleţi, salopeta salvatorului sau au pus profesionist mâna pe volan, ele demonstrează că pot face orice dacă îşi doresc foarte mult, demonstrând o bună pregătire profesională, ambiţie şi dăruire.

0

Salopeta de salvator
Alina Duminică este medic pe ambulanţă. A ajuns în medicina de urgenţă din dorinţa de a fi mai aproape de cei care au nevoie de ajutor. Recunoaşte că meseria este una dificilă, dar nu regretă drumul profesional ales. „La un moment dat, am avut de ales între Ambulanţă şi UPU. Am optat pentru Ambulanţă din dorinţa de a mă întâlni cu o cazuistică pe care nu o mai întâlnisem până la momentul respectiv. Practicasem ca medic stagiar într-un spital clinic, apoi ca medic într-un cabinet de medicină de familie”, a declarat Alina Duminică. Îi place ceea ce face şi, dacă ar fi să o ia de la capăt, cu siguranţă că ar alege să facă medicină de urgenţă şi ar opta pentru Ambulanţă. Aici i se pare că poate să-şi practice meseria aşa cum crede şi cum simte, cu răspundere şi mult curaj. „Aici eşti medic şi mai mult decât atât. Ai şi acel element în care trebuie să hotărăşti tu, în secunda respectivă, şi să iei decizia cea mai bună pe care o consideri atunci. Asta mi-a plăcut la Ambulanţă, mai mult decât în altă parte”, a susţinut medicul.
Recunoaşte că meseria pe care o practică nu este deloc uşoară. Este presărată cu momente extrem de dureroase, dar şi cu satisfacţii enorme. Din păcate, cele bune nu reuşesc să spele durerea care îi ajunge în suflet ori de câte ori nu poate salva viaţa pacienţilor la care ajunge în urma apelului la 112.
Alina Duminică recunoaşte că, de cele mai multe ori, sacrificiile se fac în meseria sa în detrimentul familiei. „Petrecem foarte mult timp la serviciu, printre pacienţi. Sunt multe nopţi când suntem la serviciu şi nu acasă lângă membrii familiei. Se întâmplă să nu fim lângă cei dragi la zi de sărbătoare, dar nu avem ce face. Când ne-am ales această meserie, am ştiut că presupune şi acest sacrificiu. Uneori, cei de acasă ne înţeleg, altădată nu… E o meserie specială, dar pe care mi-aş alege-o iar şi iar şi iar…”, a mai spus dr. Alina Duminică, una dintre femeile speciale ale judeţului nostru.

Frumuseţi cu epoleţi
A fi angajat al Ministerului de Interne nu este la îndemâna oricărui bărbat, iar pentru femei a îmbrăca uniforma este şi mai greu. Cu toate acestea, cele mai multe spun că sunt fericite că au îmbrăţişat meseriile alese, care li se potrivesc foarte bine. Este şi cazul jandarmeriţei care face cunoscută munca angajaţilor IJJ Olt, Claudia Niţă. „Am decis să mă fac jandarm în clasa a XI-a. La început mi-a plăcut uniforma, ulterior m-am documentat cu privire la această meserie ce presupune munca în Jandarmerie şi am observat că mă identific cu valorile acestei arme. Dacă ar fi să o iau de la capăt, din nou m-aş duce la Academie, aş repeta-o la infinit, pentru că a fost cea mai frumoasă şi interesantă experienţă din viaţa mea. Şi de fiecare dată aş alege arma Jandarmerie”, ne-a mărturisit Claudia Niţă, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, una dintre cele mai frumoase femei din judeţ, căreia uniforma îi dă şi o aură specială.
Daniela Ciocârlan este una dintre cele mai tinere poliţiste din cadrul IPJ Olt. Pe cât de tânără şi de frumoasă este, pe atât de temută printre cei care fac din săvârşirea infracţiunilor economice un mod de viaţă. „Mi-am dorit să devin poliţistă de când eram mică. Ideea s-a definitivat însă spre finalul liceului. Am avut mai multe opţiuni, dar am înclinat către această meserie. M-au atras spre această meserie ordinea, disciplina, seriozitatea. Cred că mă caracterizează întru totul”, ni s-a destăinutit Daniela Ciocârlan, poliţista care îşi face maseria cu multă dăruire.

Poveştile clienţilor
De la an la an, numărul femeilor care au devenit şofer profesionist creşte. Unele au urcat la volanul unor mastodonţi, altele au preferat munca de taximetrist. Este şi cazul Magdalenei Pârvu, o femei frumoasă din Slatina, care îi plimbă pe slătineni dintr-un colţ în altul al oraşului de patru ani şi care nu se mai vede acum făcând altă meserie. „Îmi place enorm această meserie. Mi-a trebuit ceva timp ca să descopăr acest lucru, timp în care am făcut tot felul de meserii. Nimic nu se compară cu cea de taximetrist. Eşti tot timpul în contact cu oamenii, afli lucruri interesante de la ei, înveţi multe. În această meserie nu te plictiseşti niciodată. Din punctul meu de vedere, este cea mai frumoasă meserie şi nu aş renunţa la ea pentru nimic în lume”, a declarat Magda, aşa cum îi spun cunoscuţii. Tânăra susţine că nu se teme niciodată când este în taximetru, deşi s-a întâmplat să dea şi peste clienţi nu tocmai normali. A rezolvat problemele cu ajutorul colegilor bărbaţi care i-au sărit întotdeauna în ajutor.
Fie ploaie, fie vânt sau zi de sărbătoare, femeile care s-au impus în „lumea bărbaţilor” sunt la datorie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ