ALDE Dolj: O lege în acord cu interesele industriei româneşti şi ale consumatorilor casnici

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: „Cred că dl. deputat Nicolae Giugea de la PNL trebuie să explice craiovenilor și nu numai de ce a votat împotriva intereselor lor legitime“.

0

„În Ședința Comună a Comisiei de Agricultură cu Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic am adoptat, cu 14 voturi pentru și 9 voturi împotrivă, Raportul preliminar de adoptare a Proiectului de Lege pentru completarea art.36 din Legea nr.46/2008 privind Codul silvic. O lege foarte importantă al cărei ințiator este președintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, alături de alți colegi, între care senatorii ALDE Scarlat Iriza și Ionuț Sibinescu și care a beneficiat în Comisia Comună de sprijinul deputatului ALDE Florică Calota.
Prin această lege sprijinim Complexul Energetic Oltenia să-și desfășoare în parametri optimi activitatea de extragere a lignitului necesar realizării stocurilor astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranța sistemului energetic național ceea ce ar risca să afecteze grav alimentarea cu energie a industriei, dar și a consumatorilor casnici.
Prin această Lege se activează astfel excepţia prevăzută de Codul Silvic potrivit căreia scoaterea suprafețelor de teren din fața fronturilor de lucru să se poată realiza prin plata unei taxe. Totodată prin această lege sunt clarificate și unele aspecte privind valorificarea masei lemnoase din terenurile expropriate, fapt care nu era legiferat pâna acum“, se arată într-un comunicat de presă.
„Din păcate, am constatat că domnul deputat Giugea de la PNL, deși cunoaște foarte bine faptul că legea este o soluție oportună în acord cu interesele industriei energetice și ale consumatorilor casnici (inclusiv ale celor din Craiova), a decis să voteze împotriva acesteia, deci împotriva craiovenilor”, a precizat deputatul Ion Cupă, președintele ALDE Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ