Deputatul Daniela Oteşanu: ”În zona montană vor fi create centre de colectare a laptelui”

Un proiect de lege privind Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare a laptelui în zona montană, al cărui semnatar este şi deputatul PSD de Vâlcea, Daniela Oteşanu, va intra în curând în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Proiectul a fost deja adoptat în unanimitate de Senat şi asigură pentru aceste centre o finanţare de 60 de milioane de euro, bani de la bugetul Ministerului Agriculturii.

0

„Din cauza distanţelor mari şi a calităţii slabe a infrastructurii de transport, dar şi a lipsei concentrării ofertei, produsele din zona de munte nu sunt valorificate la întreaga lor valoare. Lipsesc în mare parte unităţile de colectare a laptelui în interiorul zonei montane”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Scopul programului
„Investiţiile din program au ca obiectiv valorificarea superioară a produselor din zona montană, limitarea declinului sectorului de producţie primară, în scopul asigurării consumului intern şi stoparea depopulării zonei montane. În zona montană din România trăiesc 3.354.041 de locuitori, reprezentând 15,08% din populaţia ţării”, a declarat deputatul Daniela Oteşanu.
Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD şi PMP, printre care liderul social-democrat Liviu Dragnea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ