Liberalii şi-au prezentat proiectele pe care le vor susţine în 2018

Consilierii liberali din CL Craiova şi CJ Dolj şi-au prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, propunerile de proiecte pe care le vor demarate în anul 2018. Reprezentanţii PNL spun că îşi doresc ca propunerile lor să fie luate în discuţie şi, măcar o parte să fie apoi realizate, aducând aminte de propunerea de reabilitare a Policlinicii Sportive, propus de liberali şi pentru care CJ Dolj a depus deja un proiect cu finanţare europeană. Totodată, consilierul local Doru Câplea a menţionat că dacă nu se va ţine cont de amendamentele colegilor săi, liberalii vor vota împotriva bugetului Craiovei.

0

Sănătatea şi investiţiile în infrastructură par să fie principalele obiective din agenda consilierilor judeţeni ai PNL din acest an. Astfel, liberali vor, printre altele, ca bugetul Consiliului Judeţean Dolj să asigure investiţiile necesare pentru „asigurarea unui mediu steril în sălile de operaţii şi sălile de reanimare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova“. „După cum ştiţi, se tot vorbeşte despre infecţiile din spitale, când pacienţii vin, se operează, şi pleacă apoi cu probleme mai mari decât cele cu care au venit. Achiziţie filrtrelor şi instalarea lor în sălile de operaţii ar reduce riscul acestor infecţii. De asemenea, am înţeles de la personalul din spital că există anumite probleme cu sterilizarea. Nu au suficiente aparate pentru sterilizarea instrumentelor şi nici suficiente truse pentru a-şi desfăşura activitatea. Se ajunge să folosească o trusă chiar şi la doi-trei pacienţi. Din acest motiv noi propunem reabilitarea şi reamenajarea Staţiei de Sterilizare, precum şi achiziţia unor echipamente medcicale specifice pentru sterilizare“, a declarat Cosmin Călin, liderul grupului consilierilor judeţeni ai PNL.
Alte propuneri vizează reabilitarea DJ 604 Leu – Amărăştii de Jos, construirea unui bazin de înot pe terenul fostului Stadion al Tineretului, înfiinţarea unui centru de depozitare a fructelor şi legumelor în apropierea Aeroportului Craiova ori acordarea de facilităţi suplimentare pentru donatorii de sânge.

Colegiu „Carol I“, prioritate pentru PNL
La rândul lor, consilierii liberali din Consiliul Local Craiova ar dori, printre multe alte propuneri, „alocări suplimentare pentru partea de execuţie a reabilitării Colegiului Naţional Carol I“. „Deşi au fost alocate unele sume pentru reabilitarea CN Carol I, considerăm că sunt insuficiente. (…) se observă că sumele alocate sunt prevăzute în mare parte pentru actualizarea DALI, PT şi asistenţă tehnică, respectiv prea puţin pentru partea de execuţie. Dacă alocarea rămâne la acelaşi nivel, considerăm că anul 2018 este încă ujn an pierdut (…)“, se arată în motivarea propunerii consilierilor liberali care spun că există şi riscul ca unele studii plătite deja să devină neactuale cu trecerea anilor, ceea ce ar genera alte cheltuieli cu documentaţia. „Încă din 201, administraţia craioveană tergiversează începerea lucrărilor şi iată că am ajuns în 2018 şi nu s-a întâmplat nimic. Anul acesta sunt prevăzuți 600.000 de lei, dar nu cred că vor începe nici în acest an lucrările“, a declarat Doru Câplea.

Sănătate, sport și atragere investitorilor
Alte propuneri ale consilierilor locali craioveni ai PNL vizează alocarea de fonduri pentru reabilitarea Secției de Pediatrie, secție aflată în subordinea Spitalului „Filantropia“, bani pentru reabilitarea Hipodromului din Parcul „Nicolae Romanescu“ și realizarea unor terenui de sport în cartierele orașului, dar și alocarea sumelor necesare pentru înființarea unui parc industrial de minim 100 de hectare, în scopul atragerii investitorilor în zona Craiovei.
Totodată, consilierii liberali propun bugetarea înființării unui „centru pentru tineret la standarde europene“, care să faciliteze dezvoltarea proiectelor creative și profesioniste destinate lor. „Prin acest proiect se poate dezvolta spiritul civic al tinerilor și, totodată, se poate crea o punte de legătură între administrație și tinerii craioveni. Actualale centre pentru tineret și sport, care funcționează în subordinea Direcției Județene pentru Tineret și Sport sunt, de fapt, niște încăperi de 3 pe 4 unde există un funcționar cu o multifuncțională lângă el“. Noi vrem înființarea unor centre cu adevărat europene, care să ofere facilități de masă, de cazare, infrastructură informațională, săli de dezbatere, săli de conferință, locuri unde tinerii craioveni să aibă posibilitatea să se întâlnească, să discute, să-și expună ideile. Cred că ar fi un pas important pe care administrația craioveană l-ar face pentru a veni în sprijinul tinerilor“, a mai spus consilierul Doru Câplea, care este și președintele organizației județene de tineret a PNL.

Proiectele PNL Dolj:
Atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă în judeţul Dolj prin iniţierea unei colaborări interinstituționale cu Camera de Comerț şi Industrie Dolj având în vedere atribuţiile principale ale acesteia, şi anume: sprijinirea autorităţilor administraţiei publice locale în scopul dezvoltării economico-sociale a zonei; sprijinirea în relaţiile cu reprezentanţele oficiale ale altor state, consulate şi organisme din străinătate, similare camerei judeţene.

Investiţii pentru asigurarea unui mediu steril în sălile de operaţii şi sălile de reanimare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova prin:
– Finanţarea de către Consiliul Judeţean Dolj a achiziţiei unei instalaţii speciale de tratare a aerului, cu filtre tip HEPA şi flux laminar, precum şi a instalării şi punerii în funcţiune a acestui sistem în blocurile operatorii şi sălile de terapie intensivă. Una din principalele metode pentru limitarea şi eliminarea cauzelor care generează infecţiile asociate asistenţei medicale este asigurarea în sălile de operaţii şi sălile de reanimare a unui mediu în care aerul să fie filtrat şi purificat microbiologic;
– Reabilitarea şi reamenajarea Staţiei de Sterilizare precum şi achiziţia unor echipamente medicale specifice pentru sterilizare: sterilizator rapid cu generator de abur încorporat de 400 litri minimum şi 800 litri minimum şi sterilizator cu peroxid de hidrogen.

Înființarea unui centru de depozitare a legumelor şi fructelor. Locația propusă de PNL: terenul deţinut de Consiliul Judeţean Dolj în zona Gherceşti – fosta unitate militară. Centrul de colectare și depozitare frigorifică va reprezenta un real sprijin pentru agricultori și garanția unui comerț civilizat. Bugetul estimat pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este de aproximativ 100.000 lei.

Construirea unui bazin olimpic de înot pe terenul deţinut de către Consiliul Judeţean Dolj la fostul Stadion al Tineretului. Dorim să încurajăm sportul şi viaţa sănătoasă, iar proiectul se adresează tuturor cetăţenilor deschişi către modernizarea şi dezvoltarea locală.

Reabilitarea DJ 604 Leu (DN 6) – Puţuri – Castranova – Apele Vii – Celaru – Marotinu de Jos – Zvorsca – Amărăştii de Sus – Amărăştii de Jos – Lim. Jud. Olt. Reabilitarea acestui drum judeţean a fost demarata pe un tronson de-a lungul comunei Leu şi trebuie continuată. În prezent starea acestui drum judeţean este deplorabilă, iar cetăţenii din localităţile străbătute de acest drum solicită reabilitarea de urgenţă.

Crearea unor facilităţi pentru donatorii de sânge. Un plus de tichete de masă din partea Consiliului Judeţean Dolj pentru donatori ar fi o motivare pentru a dona sânge. În prezent Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova acordă 7 tichete de masă în valoare de 67 lei pentru donatori, adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun pentru 30 de zile, o zi liberă de la serviciu, iar analizele medicale sunt gratuite.

Reabilitarea Colegiului Naţional Carol I. Propunem alocări suplimentare pentru partea de execuţie a reabilitării Colegiului Naţional Carol I, altfel putând ajunge în situaţia ca studiile plătite până în acest moment să devină neactuale cu trecerea timpului şi să necesite alte cheltuieli.

Reabilitarea Secţiei de Pediatrie de la Filantropia. Considerăm ca fiind o urgenţă alocarea de fonduri pentru reabilitarea Secţiei de Pediatrie ce funcţionează în subordinea Spitalului 2 – Filantropia. Demersul este justificat prin faptul că aceasta se află într-o stare avansată de deteriorare.

Centenarului Marii Uniri. Considerăm că Municipiul Craiova trebuie să îşi asume un rol major de promovare a tradiţiilor culturale şi de valorizare a trecutului în programul naţional al Centenarului Marii Uniri. Propunem alocarea de fonduri pentru realizarea următoarelor obiective şi evenimente:
– Muzeul Parcului Nicolae Romanescu;
– Bust pentru Ion I.C. Brătianu;
– Realizarea unui Centru al Artelor;
– Realizarea unei monografii – Contribuţia Craiovei la Marea Unire;
– Craiova Centenară – reeditarea albumelor fotografice din perioada interbelică;

Infrastructură şi fluidizarea traficului. Propunem străpungerea din str. Calea Bucureşti înspre str. Traian Lalescu, în dreptul străzii Henri Coandă – un proiect vital pentru accesul în cartierul Rovine dinspre Calea Bucureşti. Această soluţie ar facilita accesul înspre şi dinspre cartierul Rovine a peste zece mii de locuitori ai cartierului Rovine, care în prezent sunt nevoiţi să adopte alte rute (str. Sărari-Elie Georgescu sau Str. Horia – îngreunând traficul de la Rotonda care este deja sufocat).

Hipodromul Craiova. Aflat în ruină, fără activitate consistentă şi lipsit de o finanţare potrivită, Hipodromul Craiova a încetat să devină o atracţie pentru craioveni sau pentru cei ce vizitează Parcul Nicolae Romanescu. Mai mulți investitori au fost refuzați de conducerea Primăriei Craiova, deși oferta acestora cuprindea modernizarea exclusiv din bani privați a hipodromului. Propunem alocarea de fonduri pentru reabilitarea Hipodromului Craiova.

Teren de sport în fiecare cartier al Craiovei. Propunem alocarea de fonduri pentru realizarea a câte cel puţin un teren de sport în fiecare cartier al Craiovei. Accesul pe aceste terenuri va fi gratuit şi periodic vor fi organizate competiţii sportive pentru copii.

Finalizarea lucrărilor la Cartierul Chinezesc. Propunem alocarea de fonduri suplimentare pentru acest amplasament şi urgentarea lucrărilor, pentru a ne asigura că vor fi terminate atât apartamentele pentru Ministerul Apărării, cât şi cele promise craiovenilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ