Împuşcat în joacă de iubită
Inconştienţă ucigaşă

Un poliţist din Slatina se zbate între viaţă şi moarte de aproape o săptămână, după ce a fost împuşcat în cap de iubită. Totul s-a întâmplat ,,în joacă”, după cum a povestit ulterior tânăra. Tragedia s-a produs în joacă, la miez de noapte, după ce poliţistul şi iubita lui s-au întors de la o petrecere unde consumaseră alcool. Arma aparţinea bărbatului şi era deţinută legal. Procurorii o cercetează acum pe tânără pentru vătămare corporală din culpă. Dacă omul legii va pierde lupta cu moartea, ea va răspunde în faţa legii pentru omor din culpă.

0

De la petrecere, la un pas de moarte
Bogdan Dumitrescu are 34 de ani şi este ofiţeri în cadrul Serviciului pentru Combaterea Crimei Organizate Olt. El este tatăl a doi copii minori. De anul trecut s-a despărţit de mama copiilor săi pentru Ana Gheorghe, o tânără de 27 de ani, cu care începuse o relaţie. În ultima zi a lunii ianuarie, cei doi au mers în vizită la nişte prieteni unde au petrecut până aproape de miezul nopţii. Nu au ajuns bine la locuinţa deţinută cu chirie că au dat drumul la muzică pentru a continua distracţia. Nimeni nu ştie cu exactitate ce s-a întâmplat, cert este că la scurt timp femeia a început să-şi sune amicii extrem de agitată, povestindu-le că l-a împuşcat pe Bogdan. Tot ea este cea care a sunat la 112 solicitând ajutorul medicilor.
„Apelul la 112 a fost dat după ora 12,30 de o persoană de sex feminin. Au fost mai multe apeluri pentru că nu reuşeam să ne înţelegem cu ea. Era extrem de agitată, fiind violentă verbal. Când ne-am lămurit despre ce este vorba, ca să ştim cu ce echipaje intervenim, ne-am deplasat la faţa locului. Acolo am găsit un bărbat tânăr, cu o plagă împuşcată în cap, aflat în stare de inconştienţă, şi o tânără extrem de violentă, împuşcată în mâna stângă. Ambele victime au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ulterior, bărbatul a fost transferat la Craiova”, a declarat Alina Duminică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Aceasta a precizat că ambele victime ale incidentului emanau a alcool.

Drama, cercetată cu atenţie de procurori
Oamenii legii au ajuns şi ei la scurt timp la apartamentul închiriat de poliţist, unde s-a produs drama. Au făcut cercetările necesare pentru a lămuri ce s-a întâmplat în acea noapte, cine, şi de ce a tras cu pistolul. Cercetările s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, chiar dacă nu era vorba de o crimă. Ei sunt cei care coordonează şi acum ancheta în acest caz. Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a prezentat, o zi mai târziu, de ce dosarul este gestionat de colegii săi şi nu de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.
”S-a întâmplat o crimă, aşa ni s-a spus iniţial, în domiciliul acelui ofiţer de poliţie din cadrul SCCO, nu ştiam foarte multe detalii, ştiam că în locuinţă nu a fost decât el şi prietena, şi atunci pentru că nu ştiam dacă a fost o ceartă între ei, dacă fapta a fost intenţionată sau nu, am hotărât să luăm noi dosarul. A fost o singură împuşcătură, accidentală, aş spune eu, din informaţiile pe care le avem. Glonțul a pătruns întâi prin mâna stângă a femeii şi apoi în craniul tânărului. Pot spune că, într-un fel, bărbatul era cu spatele când s-a descărcat arma”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa. Omul legii a precizat că s-a dispus o expertiză balistică asupra armei folosite, pentru a vedea dacă ea s-a descărcat accidental sau a fost folosită imprudent de femeie. În plus, prim-procurorul Anca Anuţa a ţinut să precizeze că arma era proprietatea poliţistului şi era deţinută legal. Cât priveşte audierea poliţistului şi a prietenei lui, cea care a mânuit pistolul, aceasta nu a putut fi făcută în primele zile după incident pentru că poliţistul se află în comă indusă, iar femeia a fost operată pentru a i se putea salva mâna. Anchetatorii au recunoscut şi ei că tânăra era extrem de agitată nu doar în acea noapte, la sosirea lor, ci şi după ce a ajuns la spital. Conform unor surse judiciare, ea ar fi repetat permanent că ,,totul a fost o joacă”. Se pare că a fost una inconştientă, cu urmări ireparabile. Atât ea cât şi poliţistul, dacă va scăpa cu viaţă, vor rămâne cu sechele pentru tot restul vieţii. În plus, ei vor trebui să răspundă în faţa legii: femeia pentru vătămare corporală din culpă, iar poliţistul pentru nerespectarea regimului armelor.

Între viaţă şi moarte, dintr-o joacă
Starea poliţistului Bogdan Dumitrescu este una extrem de gravă. Pentru a putea să-l menţină în viaţă, medicii i-au indus coma. Prognosticul lor este în continuare rezervat în ceea ce priveşte şansele bărbatului de a trece cu bine peste această mare cumpănă din viaţa lui. Familia îi este alături şi se roagă pentru viaţa lui. Părinţii lui Bogdan au solicitat medicilor craioveni transferarea lui la o clinică de neurochirurgie din Capitală, în speranţa că acolo şansele de a supravieţui sunt mai mari. Deşi, în astfel de situaţii, decizia de transfer al bolnavului aparţine medicilor care-l tratează, specialiştii craioveni au făcut primele demersuri la insistenţele familiei. Deocamdată, poliţistul este tot la spitalul din Craiova, pentru că nicio clinică din Capitală nu şi-a exprimat acceptul pentru a prelua pacientul în stare foarte gravă.
Bine nu este nici iubita lui Bogdan. Pe lângă traumatismele suferite la mâna stângă din cauza glonţului care i-a străpuns palma, ea pare să nu-şi mai revină din şocul suferit în acea noapte. Medicii susţin că mâna o va putea folosi, dar nu la randament maxim, iar cât priveşte starea psihică, este greu să se pronunţe. Cu siguranţă că îmbunătăţirea situaţiei poliţistului îi va atenua şocul. Conform unor surse medicale, fata îşi reproşează tot ceea ce s-a întâmplat şi nu încetează să se învinovăţească pentru tragedia care le-a distrus fericirea. Până se va face bine, procurorii au decis ca ea să rămână în spital sub supravegherea unor oameni ai legii.

Prietenii cu care au petrecut, martori importanţi
Anchetatorii susţin că, deşi în apartamenul victimelor nu se mai afla nimeni în momentul incidentului, în dosar există şi doi martori ale căror declaraţii au fost extrem de importante în demersul făcut de ei în a afla ce s-a întâmplat.
„Avem doi martori importanţi în acest dosar, chiar dacă ei nu s-au aflat la locul tragediei. Sunt prietenii victimelor, cei la care au fost în vizită în acea seară. Potrivit declaraţiilor celor doi, între poliţist şi iubita lui nu a avut loc niciun fel de discuţii contradictorii sau tensiuni. Chiar erau foarte fericiţi împreună”, a susţinut Anca Anuţa. Declaraţiile lor exclud ca incidentul să fi avut loc din răzbunare sau ca urmare a unei tentative de suicid.
Oamenii legii pun incidentul pe o joacă prostească a celor doi iubiţi. Ei susţin că dacă Bogdan nu ar fi lăsat la îndemână arma pe care ar fi trebuit să o ţină închisă, tragedia nu ar fi avut loc. Ceea ce s-a întâmplat este dovadă de imaturitate şi, de ce nu, a unei inconştienţe care, iată, ar putea să fie una ucigaşă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ