„Recunoștință eroilor! Cinste neamului românesc!“

Discursul rostit de către prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, vineri, 22 decembrie 2017, cu prilejul ceremoniei militare dedicată Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.

0

„Ziua de 22 Decembrie are o semnificaţie aparte pentru poporul nostru, pentru că este ziua în care, în urmă cu 28 de ani, Revoluția Română începută la Timișoara cuprindea și Craiova. Revoluția română din decembrie 1989 a reprezentat unul din puținele momente de unitate națională din istoria țării noastre, fiind considerată un triumf al societății civile.
Atunci, alături de cetățeni din toate marile orașe ale României, parcă la un îndemn, craiovenii au ieșit în stradă, revendicându-și dreptul la libertate și militând pentru un stat democratic.
Din păcate, la Craiova, Revoluția a lăsat în urmă zeci de morţi şi răniţi, oameni care nu au luptat doar pentru libertate, ci şi-au dat viaţa şi pentru că au crezut într-un ideal, au crezut într-un viitor pentru copiii lor, au crezut într-o Românie mai bună.
În semn se cinstire a celor care s-au jertfit pentru o societate mai bună, avem astăzi datoria de a arăta mai departe tinerelor generații că sacrificiul acestor eroi reprezintă drepturile și libertățile câștigate. În calitate de prefect al județului Dolj, doresc să-mi exprim compasiunea şi ataşamentul faţă de familiile eroilor Revoluţiei.
Recunoștință eroilor! Cinste neamului românesc!“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ