Râmnicu Vâlcea: Colindătorul Pomohaci, strămutat din centru, la Filarmonică

Concertul de colinde al controversatului artist Cristian Pomohaci, programat pentru pe 23 decembrie în scuarul din zona centrală a Municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost mutat la Filarmonica Ion Dumitrescu. Mircia Gutău, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, a declarat marţi pentru Indiscret în Oltenia că această decizie aparţine organizatorilor programului de sărbători, adăugând că atât timp cât Cristian Pomohaci nu a fost judecat şi condamnat pentru faptele de care este învinuit are drepturi ca oricare cetăţean. Tot marţi, Uniunea Salvați România – Filiala Vâlcea a cerut Municipalităţii, printr-un comunicat, să anuleze acest concert, ca urmare a implicării lui Pomohaci într-un scandal sexual ce a dus la excluderea sa din rândul preoţilor.

0

USR: „Cerem în mod deschis anularea concertului“
„Uniunea Salvați România – Filiala Vâlcea ia act cu stupoare de faptul că în data de 23 decembrie 2017 este programat un concert de colinde al domnului Cristian Pomohaci sub egida Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, în cadrul programului de activități festive „Decembrie Magic”. USR Vâlcea consideră ca fiind cel puțin regretabilă decizia Municipalității de a invita să concerteze o persoană care a fost implicată recent într-un scandal sexual fără precedent, ce a dus la excluderea sa din rândul clericilor. În aceste condiții, USR Vâcea cere în mod deschis anularea concertului. Reamintim că domnul Cristian Pomohaci a fost caterisit de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia în data de 28 iulie 2017, iar în data de 6 octombrie a.c. Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului i-a aplicat acestuia sancțiunea de depunere (destituire) din slujirea clericală, adică pierderea definitivă și irevocabilă a statutului de preot. Reamintim de asemenea că domnul Cristian Pomohaci a fost pus sub urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar în care interpretul este acuzat de infracțiuni de racolare de minori în scopuri sexuale“.

USR Vâlcea adresează în același timp un apel public către Cristian Pomohaci de a anula concertul
„În acest context, USR Vâlcea solicită în mod public ca Municipalitatea să retragă în cel mai scurt timp invitația adresată domnului Cristian Pomohaci de a susține un concert de colinde în Centrul Civic din Râmnicu Vâlcea în data de 23 decembrie, odată cu orice eventuală obligație financiară (ce ar trebui, în condiții normale, acoperită din bugetul local). USR Vâlcea adresează, în același timp, un apel public către Cristian Pomohaci de a anula concertul programat în câteva zile (precum și orice eventuale pretenții pecuniare) din respect pentru însemnătatea îndeosebi creștină a Sărbătorilor de iarnă și din considerație pentru moralitatea locuitorilor Municipiului.
Societatea românească are nevoie de exemple și modele de înaltă ținută morală, care să o inspire și să o îndrume. Considerăm că orice act public care contravine unei asemenea necesități este un afront direct adus fiecărui cetățean și contribuabil, precum și comunității din care face parte“, consideră Uniunea Salvați România – Filiala Vâlcea.

Primarul Gutău: „În scuar va concerta Petrică Mîţu Stoian“
„Nu era nevoie să spună Uniunea Salvaţi România ce trebuie să facem în această situaţie. Tocmai ei! Cei care se ocupă cu organizarea evenimentelor din ziua de 23 decembrie au decis ca în scuar să concerteze Petrică Miţu Stioan, dar şi alţi artişti, iar Cristian Pomohaci va cânta în aceeaşi zi la Sala Filarmonicii Ion Dumitrescu. USR ar trebui să respecte şi diferenţa de opinii, sunt oameni care îl plac pe artistul Pomohaci. Noi nu ne putem antepronunţa în privinţa vinovăţiei lui, şi câtă vreme nu a fost condamnat, ne place sau nu, are drepturi ca oricare cetăţean al acestei ţări“, a declarat Mircia Gutău.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ