Senatorul Mario Oprea (PNL): „PSD dovedeşte nu numai că s-a răzgândit în ceea ce priveşte programul de guvernare, ci şi că este împotriva lui“

Senatorul liberal Ovidiu Mario Oprea, președintele PNL Craiova, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă care a debutat cu un moment de reculegere ţinut în memoria Regelui Mihai I al României, că bugetul pentru anul 2018 propus de Guvernul PSD-ALDE crează senzaţia unui „buget de criză“, veniturile fiscale fiind supraestimate cu cel puțin 8,6 miliarde de lei.

0

„În acest moment se dezbat amendamentele depuse la acest proiect şi PSD dovedeşte nu numai că s-a răzgândit în ceea ce priveşte programul de guvernare, ci şi că este împotriva lui. Ne aflăm în situaţia în care avem o creştere economică bazată pe consum, avem o serie de preţuri care au crescut, rata inflaţiei a crescut de la 0 la 2,7%, deficitele comerciale şi de cont curent au crescut, moneda naţională s-a prăbuşit, investiţiile după 10 luni sunt la 60% faţă de perioada similară a anului trecut. Referitor la proiectul legii bugetului de stat, Partidul Naţional Liberal consideră că veniturile fiscale sunt supraestimate cu cel puțin 8,6 miliarde de lei, veniturile din TVA sunt supraestimate cu 5 miliarde de lei, veniturile din contribuţii sociale sunt supraestimate cu 0,4% din PIB, adică 3,6 miliarde de lei, iar cheltuielile pentru investiţii sunt sacrificate. Deficitul bugetar este estimat la 3% din PIB, cifră neverosimilă. În concluzie bugetul pentru anul 2018 în formula Guvernului PSD-ALDE crează senzaţia unui buget de criză“, a declarat Oprea. Acesta a precizat că PNL a propus o serie de corecţii depunând, prin parlamentarii săi, 350 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat, accentul fiind pus pe finanţarea investiţiilor publice de interes naţional şi local. „La nivel naţional, cele mai importante amendamente depuse de PNL au vizat diminuarea deficitului bugetar cu 0.8% din PIB, repartizarea a 100% din impozitul pe venit către autorităţile locale, amânarea cu doi ani a transferului de contribuţii în sarcina exclusivă a angajatului, amânarea cu doi ani a Split TVA, majorarea punctului de pensie aşa cum prevede legea 263/2010, iar majorarea să se facă de la 1 ianuarie 2018 şi nu de la 1 iulie 2018, aşa cum solicită PSD, eliminarea supraaccizei şi revenirea accizelor la nivelul de la 1 august 2017, suspendarea pentru trei ani a prevederilor ordonanţei 4/2017 referitoare la suprafiscalizarea contractelor de muncă parţiale de timp, similar la ordonanţa 60 /2017 referitoare la facilităţile persoanelor cu handicap, suspendarea ordonanţei 82/2017 în scopul majorării contribuţiei la pilonul II de pensii la 6%, acordarea a 6% din PIB pentru educaţie şi finanţarea din bugetul asigurărilor de şomaj a programului prin care se crează 5.000 de locuri de muncă în baza unor facilităţi oferite de legea 76/2002“, a spus președintele PNL Craiova.

Amendamente pentru Craiova
Parlamentarul liberal a adăugat că, la nivel local, PNL Dolj a depus trei amendamente la proiectul legii bugetului de stat pentru 2018, respectiv suplimentarea cu 48.000.000 de lei a sumelor prevăzute pentru obiectul de investiţii „Reabilitarea DN56 Craiova-Calafat”, suplimentare cu 60.000.000 de lei pentru obiectul de investiţii “Centura de ocolire Craiova, Varianta Sud” şi suplimentarea sumelor necesare pentru finanţarea investiţiilor la spitale cu suma de 2.000.000 de lei pentru finanţarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic la obiectivul de investiţii “Spital Clinic Regional de Pediatrie Craiova”.

Membri noi în PNL
La conferința de presă a fost prezentă și Luciana Ionescu, de profesie jurist, o tânără care s-a alăturat de curând liberalilor. „Vreau să mulţumesc colegilor din Partidul Naţional Liberal pentru deschiderea pe care o au faţă de mine. Am absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Facultatea de Drept din Craiova. Am un Master în Securitate Naţională şi Euro-atlantică, iar momentan îmi completez studiile cu un Master în Ştiinţe Administrative la Facultatea de Drept. În partid doresc să fiu cât mai activă, cât mai implicată şi îmi voi folosi toate abilităţile şi pregătirea profesională acolo unde va fi nevoie de mine. Doresc să mă implic în departamentul de comunicare ţinând cont de faptul că am lucrat pentru o perioadă de timp în presă, cât şi în departamentul juridic , fiind de profesie jurist. Mi-aş dori ca implicarea mea în politică să fie un exemplu şi un îndemn pentru tinerii interesaţi de spaţiul politic, să se responsabilizeze şi să conştientizeze faptul că soarta oraşului este în mâinile noastre, ale tinerilor”, a declarat Luciana Ionescu, care, pentru o scurtă perioadă, a fost înscrisă și în USR Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ