„Paris și Veneția sunt, ambele, destinații populare cu un istoric cultural bogat și suntem siguri că locuitorii din Craiova vor dori să viziteze aceste orașe frumoase beneficiind de tarifele noastre reduse și să se bucure, în același timp de serviciile excelente de la bord. Ne păstrăm angajamentul față de Craiova și ne vom extinde în continuare rețeaua cu mai multe zboruri atractive pentru a răspunde cât mai bine așteptărilor clienților români“, declara Gabor Vasarhelyi, corporate comunication manager Wizz Air, în urmă cu aproape un an, atunci când compania anunța introducerea a două noi destinații de pe Aeroportul Craiova, respectiv Paris și Treviso. „Extinderea“ despre care amintea reprezentantul WizzAir n-a durat însă prea mult, astfel că, începând cu data de 20 martie 2018, compania va renunța la zborul către Treviso. De vină ar fi numărul mic de pasageri înregistrat pe această cursă. Astfel, daca în sezonul cald, gradul de ocupare al aeronavelor era unul bun, de câteva luni acesta a scăzut dramatic.

Mai multe zboruri pentru Milano și Londra
Chiar dacă decizia de renunțare la zborul către Treviso nu a fost anunțată încă public de către WizzAir, reprezentanții Aeroportului Craiova au confirmat informația. Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, spune însă că renunțarea la ruta Craiova – Treviso înseamnă creșterea frecvenței zborurilor spre alte destinații preferate de către olteni. „Este strict decizia celor de la WizzAir. Dacă ei consideră că nu este rentabilă pot să renunțe la această cursă. Asta înseamnă că vom avea o creștere a frecvenței pe alte destinații care sunt la mare căutare. Mă gândesc la Bergamo, unde vom avea patru zboruri pe săptămână față de trei câte sunt acum, la Londra, unde vom ajunge la șapte zboruri pe săptămână față de șase în prezent și, este posibil, Roma, unde să revenim la trei zboruri săptămânal“, a declarat Mircea Dumitru.

Încă un pariu necâștigător pentru WizzAir
Treviso nu este însă primul pariu necâștigător al celor de la WizzAir. Primul a fost Dortmund, cursă la care compania low-cost a renunțat în toamna anului 2015, invocând faptul că gradul de ocupare era mai mic decât cel așteptat. Apoi, nu mai departe de luna trecută, WizzAir a renunțat și la cursa Craiova – Liverpool, la doar opt luni de la primul zbor. Toate aceste eșecuri pun la îndoială studiile pe care compania WizzAir își bazează deciziile de introducere a unor noi destinații.

9 destinații din 6 țări
După 20 martie 2018, data ultimului zbor către Treviso, destinațiile operate de compania WizzAir de pe Aeroportul Craiova vor fi: Madrid, Barcelona, Roma, Milano, Bologna, Tel Aviv, Londra, Koln și Paris.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ