Cu licitaţii pentru două grădiniţe
Primăria Bistreţ încheie anul în forţă

Una dintre cele mai active administraţii locale din judeţul Dolj este, fără îndoială, cea de la Bistreţ care, în ultimii ani, a reuşit performanţa să implementeze zeci de proiecte, majoritatea finanţate din fonduri nerambursabile. Aşa se face că, în timp ce alţi primari fac bilanţuri de final de an, edilul micuţei localităţi de pe malul Dunării, Cristiana Antonie, pregăteşte deja proiectele pentru anul viitor: două grădiniţe moderne pentru aproape 200 de copii.

0

Ajunsă în fruntea primăriei în anul 2008, Cristiana Antonie a înţeles destul de repede că proiectele pe fonduri nerambursabile sunt cam singura soluţie pentru rezolvarea problemelor localităţii. Acum, după aproape zece ani, Bistreţul este în topul localităţilor din judeţ când vine vorba despre proiecte implementate cu succes. Iar povestea este departe de final.

2018 – anul grădiniţelor
După ce a investit milioane de euro în şcolile din comună, edilul din Bistreţ şi-a propus ca anul viitor să rezolve şi problema grădiniţelor, una extrem de spinoasă. „Aici chiar aveam o mare problemă deoarece, la nivelul comunei, nu exista nicio grădiniţă. Am fost obligaţi să improvizăm, astfel că grădiniţa a funcţionat în clădirea şcolii, dar nu puteam să rămânem în această situaţie la nesfârşit. Tocmai de aceea am făcut demersurile necesare şi am obţinut finanţarea pentru construirea a două grădiniţe. Una este finanţată prin PNDL, iar cealaltă prin AFIR. În total, vorbim despre investiţii de peste 2,7 milioane de lei“, a declarat Cristiana Antonie. Conform edilului, una dintre grădiniţe va fi ridicată în satul Bistreţ, iar cea de-a doua în satul Bistreţul Nou. „În Bistreţ avem aproximativ 125 de copii, iar în Bistreţul Nou sunt peste 60. Acum suntem în procedura de licitaţii şi sper să trecem cât mai repede peste această etapă pentru ca în primăvară să începem lucrările. Oricum, eu am convingerea că ambele proiecte vor fi gata anul viitor“, a mai spus primarul comunei Bistreţ.

„Toţi anii sunt buni dacă te zbaţi să obţii proiecte“
Cristiana Antonie a vorbit şi despre anul care stă să se încheie, precizând că, din punctul său de vedere, a fost un an reuşit. „Anul acesta am reuşit să implementăm numeroase proiecte şi, de asemenea, am obţinut finanţarea pentru proiecte ce vor fi implementate din 2018 încolo. Spre exemplu, am reuşit reabilitarea sediului primăriei, am finalizat lucrările la centura care ocoleşte satul Bistreţ – aproape zece kilometri de drum – şi, de asemenea, am încheiat un proiect prin care am împădurit o suprafaţă de 100 de hectare de teren afectat de fenomenul de deşertificare. Totodată, am reuşit reabilitarea a trei poduri care asigurau accesul cetăţenilor către păşuni, poduri care au fost distruse în urma inundaţiilor din 2006. În plus, drumul care face legătura cu aceste poduri a fost asfaltat. Pot spune că a fost un an bun, dar toţi anii sunt buni dacă te zbaţi să obţii proiecte“, a declarat primarul.
Şi tot anul acesta, autorităţile din comuna Bistreţ au reuşit, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială şi o fundaţie, să obţină o finanţare de peste 17 milioane de lei pentru un proiect de anvergură ce va fi implementat pe parcursul mai multor ani. „Este un proiect care prevede, printre altele, reducerea abandonului şcolar, dar şi organizarea unor cursuri şi ateliere de calificare pentru cetăţenii din comună. În total, aproape 730 de persoane vor fi implicate în acest proiect, în cadrul căruia vom reabilita şi 29 de case. Vorbim despre 17,2 milioane de lei ce vor fi investiţi în comunitatea noastră până în anul 2020, banii provenind din fonduri europene“, a adăugat Antonie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ