Peste 200 de service-uri auto, închise de inspectorii RAR

Departamentul supraveghere piaţă al Registrului Auto Român a închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizaţie de funcţionare. Măsura a fost luată după un control făcut de inspectorii Registrului la 655 de societăţi din toată ţara, desfăşurat în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie.

0

RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu şi-au menţinut condiţiile iniţiale de autorizare. Acestea îşi vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate. Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine autorizaţie tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare şi lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.
„RAR atrage atenţia posesorilor de autovehicule să fie foarte atenţi atunci când aleg service-ul în care îşi duc maşina la reparat. Ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate. Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul şi a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto“, se arată într-un comunicat al RAR.
La acţiunea de control desfăşurată de DSP-RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ