Cu ajutorul ornamentelor sub formă de brăduţi, steluţe, ţurţuri sau îngeraşi şi a peste un milion de leduri
Craiova a intrat în spiritul Sărbătorilor de Iarnă

Mii de persoane au asistat sâmbătă seara la momentul în care primarul oraşului, Mihail Genoiu, a deschis, oficial, Târgul de Crăciun Craiova 2017. Astfel, la ora 18:00, peste un milion de leduri au luminat Piaţa Mihai Viteazul, locaţia aleasă de autorităţi pentru a găzdui evenimentele pregătite special pentru craioveni în acest an.

0

După aprinderea iluminatului festiv, craiovenii prezenţi în număr foarte mare au dansat pe muzica artiștilor Dinu Iancu Sălăjanul, Raoul, Corina Chiriac și Casual Band, care au cântat în cadrul spectacolului de inaugurare al Galei Sărbătorilor de Iarnă 2017.
Pentru prima oară, Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschide porțile mai devreme și într-o nouă locație: Piața Mihai Viteazu. Acțiunile pregătite de autoritățile locale craiovenilor vor avea loc, în acest an, atât în Piața Mihai Viteazu, unde sunt amplasate Târgul de Crăciun, patinoarul și scena, cât și pe esplanada Teatrului Național „Marin Sorescu“, unde este montat Orășelul Copiilor.
În perioada următoare, pe scena special amenajată, craiovenii vor avea ocazia să-i admire pe copiii şi artiştii de la Palatul Copiilor din Craiova, Opera Română Craiova, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“, Casa de Cultură a Studenţilor, Filarmonica Oltenia Craiova, Liceul de Artă „Marin Sorescu“, Seminarul Teologic, Colegiul Naţional „Carol I“, dar şi pe folkiştii din Generaţia Folk (coordonaţi de Mădălina Amon) sau pe tinerii solişti de la Şcoala de Muzică „Dan Şincai“.
Vineri, 1 decembrie 2017, de Ziua Națională a României, pe scena din Piaţa Mihai Viteazu vor urca artiştii invitaţi în cadrul Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu“.

Facebook Comments

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent
Articolul următorLansarea „ANULUI CENTENARULUI“ la Aman

LĂSAȚI UN MESAJ