sursa foto: www.stirilekanald.ro

Atunci când şi-a pus în cap să candideze la Primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu a ştiut că trebuie să apese pe butonul magic, fotbalul, pentru a-şi asigura victoria în faţa mult mai bine cotatului Antonie Solomon. A făcut-o cu naturaleţe, avându-l la braţ pe Adrian Mititelu, cel care reuşise să promoveze din nou clubul la scurtă vreme după ce îl preluase de la Dinel Staicu, dar totodată îl îngropase în anonimat după ce fusese exclus din toate competiţiile de către Federaţia Română de Fotbal.

Olguţa şi-a ţinut promisiunea
Planul Olguţei, făcut public cu ocazia lansării candidaturii, era acela de a reînfiinţa echipa şi de a forţa federaţia să îi acorde Universităţii un loc în liga a doua. Dacă primăriţa s-a ţinut de promisiune imediat după câştigarea mandatului, Adrian Mititelu nu a respectat înţelegerea şi a refuzat să finanţeze echipa de fotbal. Pusă în faţa unei situaţii penibile cel puţin din punct de vedere electoral, Lia Olguţa Vasilescu a scos din pălărie doi investitori potenţi şi dedicaţi Universităţii, Mihai Rotaru şi Adrian Andrici, cu care a reinventat peste noapte echipa de fotbal a oraşului. Cei doi oameni de afaceri aveau să demonstreze, în anii care au urmat, că epoca „mânărelilor“ fotbalistice olteneşti girate de persoane precum Dinel Staicu sau Adrian Mititelu a apus de mult pe malurile Jiului. Profesionist, cei doi au clădit de la zero un club de fotbal, „îngropând“ milioane de euro în proiect până ce lucrurile au început să meargă de la sine.

Badea, ca sarea-n bucate!
Cel care a desăvârşit însă această capodoperă este fostul mare fotbalist al Craiovei, Pavel Badea, în calitatea sa de director al Clubului Sportiv Universitatea Craiova. De unul singur şi cu dragoste pentru tot ceea ce a reprezentat Craiova Maxima, Badea a pus la dispoziţia noului club atât sigla, cât şi palmaresul celei mai iubite echipe din provincie. Tot Pavel Badea, nu ca persoană fizică, ci ca entitate sportivă, CS Universitatea Craiova, a fost cel care, ani la rândul, s-a luptat cu Mititelu prin instanţele româneşti pentru a demonstra şi juridic că atât sigla cât şi palmaresul Universităţii Craiova aparţin clubului omonim subordonat Ministerului Educaţiei. Sigur pe argumentele juridice pe care le deţinea şi cu o perseverenţă împrumutată de pe meleagurile nipone, Bădiţă, cum este el alintat în lumea fotbalului, a reuşit să răzbească într-un război care-i asigură actualului club patronat de Rotaru şi Andrici un trecut glorios, obligându-i, practic, pe cei doi să asigure un viitor luminos fotbalului craiovean. Bădiţă a ales să poarte acest război fără a se bate cu pumnii în piept pe Facebook, să organizeze conferinţe de presă pompoase sau să sune prin redacţiile sportive bucureştene. A făcut-o din dragoste pentru dreptate şi culorile alb-albastre, cu demnitate şi modestie. A evitat să folosească acest război în campania electorală pentru Primăria Craiova atunci când a fost desemnat de PNL să candideze, pierzând procente bune în bătălia ce avea să-i încheie, cel puţin pentru o perioadă, cariera politică.

Renaşte oraşul?
Fericitul eveniment al recăpătării palmaresului a venit chiar în săptămâna inaugurării noului stadion, o arenă pe măsura unei echipe legendă a fotbalului românesc. Fără putinţă de tăgadă, noul „Ion Oblemenco“ este poate cea mai importantă realizare a unei clase politice doljene, care, de altfel, s-a dovedit a nu se ridica la înălţimea istoriei oraşului şi judeţului pe care le-a reprezentat sau le reprezintă. Poate fi şi acesta un bun început al renaşterii acestui oraş pe nedrept sărăcit şi subdezvoltat în ultimii 25 de ani!

Facebook Comments

1 COMENTARIU

  1. Te salut, Cosmin! Felicitări pentru articol! Respect, Bădiță! Un singur amendament, celebrul ,, fără putință de tăgadă ” apărut în textul tău, care îmi aduce aminte de ,, cel mai mititel dintre noi”!Acum serios, felicitări încă o dată!

LĂSAȚI UN MESAJ