Conferinţa „Pe urmele lui Racoviţă în cercetarea ştiinţifică a peşterilor”, găzduită de Muzeul Olteniei

0

Miercuri, 15 noiembrie, la Secţia de Ştiinţele naturii a Muzeului Olteniei va avea loc o nouă ediţie a conferinţei „Pe urmele lui Racoviţă în cercetarea ştiinţifică a peşterilor”, sub al cărei generic se urmăreşte omagierea ilustrului savant român Emil Racoviţă (n. 15 noiembrie 1868 – d. 19 noiembrie 1947), biolog de renume mondial, explorator polar, fondator al Biospelogiei ca ştiinţă şi al primului Institut de Speologie din lume. Evenimentul omagial se deschide la ora 11.00 şi cuprinde expuneri şi videoproiecţii în care se vor evidenţia excepţionalele realizări ştiinţifice ale savantului, dar şi rezultatele actuale din domeniul Biospeologiei româneşti.
La eveniment este invitată să participe d-na biolog Oana Mirela Chachula, biolog investigator la Muzeul Naţional de Istorie a României şi totodată specialist în chiropterologie şi explorări carstice, cu o experienţă speologică de peste 15 ani, participantă la diverse expediţii internaţionale organizate în Grecia, Franţa,Turcia, Anglia şi NE Indiei – Meghalaya. Domnia Sa ne va conferenţia despre: Nebănuitele frumuseţi ale subteranelor din România şi de pe mapamond; peşterile din România între conservare şi exploatare turistică.
Evenimentul este organizat de muzeograf dr. Mirela Sabina Ridiche şi face parte din proiectul cultural-educativ „Muzeul – o Şcoală Altfel” sprijinit financiar de Consiliul Judeţean Dolj. La eveniment şi-au anunţat participarea studenţi ai Departamentului de biologie – Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova, elevi de la Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Craiova şi cadre didactice, însă evenimentul este deschis pentru tot publicul interesat de tematica acestei conferinţe.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ