Liberalii doljeni critică măsurile Guvernului: „PSD face o haiducie fiscală“

Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea a criticat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul filialei Dolj a PNL, măsurile fiscale adoptate de Guvernul Tudose, afirmând că social-democrații își doresc o țară săracă, cu oameni dependenți de stat.

0

„Prin ceea ce face acum, PSD demonstrează încă o dată că dorește să avem o țară săracă, cu oameni dependenți de stat și nu cu oameni care să activeze în domeniul privat“ , a declarat Marioa Oprea, care a mai spus că rezultatul acestei acțiuni este acela că primarii din orașele în care PSD-ul nu este votat vor fi afectați. „Fondurile din impozitul pe venit sunt peste 40% din bugetul unui oraș. Banii pe care Guvernul îi ia în acest fel aparțin, de fapt, comunităților, iar primarii care și-au drămuit bugetele vor fi cei mai afectați. Vom avea orașe sărăcite, fără parcuri industriale, fără investiții. Nu mai putem vorbi despre predictibilitate, iar primarii se vor transforma, îmi pare rău să o spun, într-o clasă de milogii, PSD-ul sperând că îi poate șantaja. Nu mai există orașe independente de bugetul central”, a precizat senatorul liberal. Acesta a mai spus că PSD va confiscă excedentul primăriilor care au reuşit să strângă bani pentru investiţii, dovedind încă o dată că este „un partid de sorginte comunistă“.

Giugea: PSD face o haiducie fiscală
La rândul său, deputatul Nicolae Giugea a declarat că ceea ce face PSD-ul nu este o „revoluție fiscală“, ci „o haiducie fiscală”. „Primăria Cluj pierde 30 milioane de euro, primăria Oradea pierde aproximativ 10 milioane de euro. Craiova, care are un buget de 600 de milioane de lei, cât pierde? Și de unde va tăia domnul primar această sumă? Aradul are 160.000 de locuitori și un buget de 700 de milioane de lei, iar Craiova, cu aproape 300.000 de locuitori, are un buget de 600 de milioane de lei. De altfel, efectele dezastruoase ale politicilor PSD se văd deja. În acest an, investițiile publice s-au redus cu 30%, iar cele private cu 20%”, a mai spus Nicolae Giugea. Acesta s-a referit și la faptul că, în urma creșterilor salariale în administrațiile locale, PSD pregătește concedieri în instituțiile descentralizate. „În momentul de față se fac analize la aceste instituții în ceea ce privește posturile existente. Este un prim pas în vederea concedierilor care vor urma și care vor însemna o adevărată epurare a instituțiilor”, a mai spus deputatul.

O moțiune care deranjează
Nicolae Giugea a vorbit și despre și situația moțiunii pe energie pe care PNL-ul a vrut să o depună, dar care a fost retrasă în mod inexplicabil de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților. „Pentru că nu le-a plăcut titlul moțiunii România în beznă. PSD și ALDE fură curent, reprezentanții majorității au scos de pe ordinea de zi moțiunea. Mai exact, le-a fost teamă că această moțiune ar putea fi votată și de o parte dintre PSD-iștii total nemulțumiți de ce se întâmplă acum în domeniul energiei”, a afirmat parlamentarul doljean.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ