Mesajul preşedintelui CJ Dolj la deschiderea oficială a Forumului Carierei
Ion Prioteasa: Craiova a devenit atractivă pentru investitori

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, joi, la deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Forumului Carierei, eveniment care reunește timp de două zile, la Universitatea din Craiova, studenți, cadre didactice și principalii angajatori din regiunea Olteniei.

0

În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a salutat continuarea inițiativei menite să creeze o platformă de comunicare directă între viitorii absolvenți și antreprenori, reliefând totodată parteneriatul durabil dezvoltat între administrația județeană și instituția de învățământ superior.
„Mă bucur să vă fiu alături la deschiderea Forumului Carierei, un eveniment care s-a bucurat încă de la prima sa ediție de un real succes. Prin acest demers, Universitatea din Craiova își atinge unul dintre obiectivele prioritare, respectiv pregătirea tinerilor pentru viitoarele cariere. Este de salutat faptul că principalele companii din Oltenia sunt prezente în număr mare la acest forum, cu standuri prin intermediul cărora își prezintă ofertele pentru studenți. Nu puține au fost ocaziile în care, discutând cu reprezentanți din managementul unor firme, mi s-a vorbit în termeni foarte frumoși despre tinerii care urmează cursurile la Universitatea din Craiova.
Pentru noi, pentru Consiliul Județean Dolj, este o onoare să putem veni în sprijinul dumneavoastră și vom continua să susținem toate parteneriatele și proiectele desfășurate în beneficiul educației și în interesul studenților“, a declarat Ion Prioteasa.
De asemenea, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat politicile și demersurile prin care administrația județeană acționează pentru a încuraja dezvoltarea economică a zonei și crearea locurilor de muncă. „Consiliul Județean Dolj deține două parcuri industriale, primul dintre acestea fiind în prezent complet ocupat și conducând la crearea a peste 1.000 de locuri de muncă. În momentul în care am dezvoltat aceste platforme de afaceri, ne-am concentrat întreaga atenție asupra unui obiectiv: să le asigurăm condițiile necesare celor interesați să investească și astfel să ajutăm la generarea de locuri de muncă. După acest succes, ne-am dat seama că există în continuare cerere din partea companiilor, așa că am înființat un nou parc, High-Tech Industry Park, pe o suprafață inițială de 24 de hectare, suplimentată de curând cu alte 6 hectare.
Trebuie să amintesc și importanța deosebită pe care o deține Aeroportul Internațional Craiova, un obiectiv care aparține Consiliului Județean Dolj și care reprezintă o veritabilă poartă de intrare pentru întreprinzători. Ne bucurăm să putem spune că au existat companii din străinătate care au optat pentru Craiova luând în considerare faptul că beneficiau de o legătură aeriană directă cu orașul nostru.
Pentru a ajunge în acest punct, am investit aproape 40 de milioane de euro, dintre care 24 de milioane prin intermediul unui proiect cu finanțare europeană datorită căruia am reușit să reabilităm și să modernizăm infrastructura de mișcare. Tot aici, în actualul exercițiu financiar, ne pregătim să construim un al doilea terminal pentru pasageri, tot mai necesar în condițiile în care aeroportul nostru a cunoscut o semnificativă dezvoltare în ultimii ani.
Craiova a devenit atractivă, Craiova înaintează în mod vizibil. Sunt foarte mulți oameni care vin aici și rămân impresionați de ceea ce găsesc la noi acasă. Văd ceea ce s-a realizat în municipiul nostru și își doresc să se așeze în Bănie”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ