Indiscreții de Vâlcea

0

Lucrări de coşmar la Miraj
Una dintre cele mai trâmbiţate (şi costisitoare) investiţii din turismul vâlcean, ”Mirajul Oltului”, din staţiunea Călimăneşti, încheie cu succes cel de-al treilea an de întârziere a finalizării lucrărilor. Demarat în decembrie 2012, cu termen 2014, “Mirajul” o va lălăi până în anul 2018 din cauza constructorului, firma Protetchim, dar şi din cauza unor probleme de proiectare. Făcută în cel mai pur stil româesc, adică prost, lucrarea s-a poticnit acum în gresia din josul toboganului, ce trebuie înlocuită cu un material mai moale, altfel îşi sparg oamenii capetele. Cum de marii şi talentaţii constructori nu şi-au dat seama de asta din prima este o întrebare deja inutilă.

În cazul Alunu, Guvernul a reinventat “celeritatea”
Cele opt familii care însumează 27 de oameni din comuna Alunu, rămaşi fără locuinţe din cauza alunecării haldei de steril, nu şi-au primit nici până acum despăgubirile de la Guvern. Iar oamenii sunt vai de ei, unii locuiesc pe la rude, alţii în case modulare şi alţii în centrul social din comună. Deşi au trecut şase luni de la dezastru, Guvernul răspunde că va da banii ”cu celeritate”. Ce-o fi însemnând la ăştia ”celeritatea”? Măi Guvernule, potrivit DEX, “celeritate” este sinonim cu “viteză ”, “iuţeală”, “repeziciune”, măi, măi, măi şi aoleu!

Dac în viile Drăgăşaniului
În podgoriile Drăgăşaniului ar putea fi văzut, începând de anul viitor, un… dac. Întreprinzătorul privat Gheorghe Iordache, deţinătorul casei de vinuri cu acelaşi nume, negociază cu artistul plastic Viorel Enache o sculptură de mari proporţii, ce urmează să fie amplasată pe plantaţiile Iordache.

O mimică reuşită poate face cât 1.000 de înjurături
Întrebat, la cea mai recentă conferinţă de presă, dacă primăriile din judeţul Vâlcea riscă să intre în faliment, prefectul Florian Marin a răspuns: ”Este posibil”.
La acest răspuns, prefectul a ataşat şi o mimică sugestivă care, dacă ar fi avut grai, ar fi rostit: “Dracu i-a pus să îşi mărească salariile în halul ăsta?”

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ