Inaugurarea celui mai frumos stadion din România se apropie cu paşi rapizi. Craiovenii se vor putea bucura, în scurt timp, de un stadion ultramodern, realizat la cele mai înalte standarde. După finalizarea etapelor investiţiei, prevăzute de legislaţia în vigoare, Municipalitatea intenţionează organizarea unui spectacol grandios, care să puncteze finalizarea lucrărilor şi inaugurarea Stadionului din Craiova.

Spectacolul a fost gândit ca un eveniment unic, ţinând cont că este unul dintre momentele cele mai aşteptate de către craioveni şi iubitorii sportului atât din Bănie, cât şi din ţară.
Cu o capacitate de 30.000 de locuri, arena din Bănie va putea găzdui competiţii fotbalistice pentru FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I, precum şi competiţii pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union şi Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american.
De asemenea, stadionul din Craiova oferă posibilitatea organizării de evenimente culturale şi sociale de anvergură, concerte, târguri şi expoziţii la cele mai înalte standarde.

Proiectul a fost derulat de către Compania Naţională de Investiţii, Primăria Municipiului Craiova având calitatea de co-finanţator.