Dacă luna octombrie a reunit mii de oameni la spectacolele şi concertele incluse în festival, luna noiembrie aduce o varietate de spectacole, începând cu un concert de romanţe. Orchestra Operei Române din Bănie va acompania iluştri interpreţi şi laureaţi ai Festivalului Naţional „Crizantema de aur”, la concertul „Romanţa ne uneşte” (duminică, 5 noiembrie), în cadrul unui amplu program organizat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.

Invitaţi de prim rang
Printre invitaţii de marcă din acest an ai festivalului este şi Teatrul Naţional din Novi Sad (Serbia), care va aduce în premieră pe scenele din România „Omnibus Opera”, cuprinzând trei lucrări scurte: „Telefonul” de G. C. Menotti, „O mână de bridge” de S. Barber şi „Acolo şi înapoi” de P. Hindemith (joi, 9 noiembrie). În plus, Skaramacay Art Factory, şi aceasta pentru prima dată în faţa publicului din România, va prezenta spectacolul „Haeretica for Skaramacay” (vineri, 10 noiembrie), prestigioasa companie de dans italiană fiind cunoscută pentru renunţarea la diagramele fixe, pentru a da frâu liber imaginaţiei şi creativităţii.
Duminică, 12 noiembrie, Opera Română Craiova prezintă capodopera verdiană „Don Carlo”, o bijuterie muzicală ce spune o poveste ţesută din intrigi politice, ideologice şi personale, într-o reprezentaţie cu o distribuţie care include solişti apreciaţi la nivel internaţional.

Festivalul Internaţional „Elena Teodorini”, ajuns la cea de-a XV-a ediţie, este un eveniment cultural de notorietate europeană organizat de Opera Română Craiova cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, al Consiliului Local Craiova, un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Ediţia de anvergură din acest an cuprinde 16 evenimente, prilejuri pentru iubitorii muzicii de a asculta nume de referinţă ale artei lirice şi titluri de operă în primă audiţie.
Mai multe informaţii la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ