Sunt aşteptaţi donatori din oraş, precum şi din zonele învecinate
Acţiune de donare de sânge la Brezoi-Vâlcea

0

Joi, 26 octombrie, în Brezoi, judeţul Vâlcea, are loc o acţiune de colectă mobilă de sânge coordonată de Centrul de Transfuzii Sanguine Vâlcea. Organizată sub mottoul : « Donează sânge ! Şi tu poţi dărui viaţă ! » această acţiune se va desfăşura între orele 7.30-13.30 la Spitalul Brezoi. Sunt aşteptaţi să doneze sânge şi să ii ajute astfel pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional atât locuitorii oraşului cât şi donatori din zonele învecinate. „La cea mai recentă acţiune de acest gen care s-a derulat în luna septembrie au participat peste 50 de persoane. Sper că şi de data aceasta brezoienii vor da dovadă de spirit civic şi vor dona sânge în numar cat mai mare“, a declarat Robert Schell, primarul oraşului Brezoi.
Pentru fiecare donare se acordă şapte tichete de masă, o zi liberă de la serviciu sau de la şcoală, precum şi un set de analize gratuite. Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Aceasta este ce-a de-a doua acţiune comunitară desfăşurată la Brezoi în luna octombrie. Începând din 9 octombrie, în incinta stadionului din localitate, au fost sterilizaţi gratuit câini şi pisici, în scopul reducerii numarului animalelor fără stăpân. Acţiunea s-a desfăşurat timp de două săptămâni, în parteneriat cu asociaţia Vier Photen din Bucureşti.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ