Deputatul (PNL) Nicolae Giugea: PSD a câștigat alegerile prin minicună şi înşelătorie

Nicolae Giugea, deputat PNL, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că, rând pe rând, promisiunile cu ajutorul cărora PSD a câștigat alegerile parlamentare de anul trecut au fost încălcate, de la neimpozitarea salariilor sub 2.000 de lei și până la majorarea pensiilor și salariilor.

0

„Sloganul cu care a câştigat PSD-ul alegerile a fost «îndrăzneşte să crezi»! Eu nu am îndrăznit să cred şi am avut dreptate. Să ne reamintim în ce ar fi trebuit să credem: majorarea salariilor dascălilor şi medicilor, scutirea de impozit pentru salariile medicilor, impozit 0 pentru salariile mai mici de 2.000 de lei, TVA zero pentru locuinţele cumpărate de tineri, pensii mai bune pentru părinţii şi bunicii noştri, mii de kilometri de autostradă şi căi ferate, fonduri de investiţii şi dezvoltare, depolitizarea posturilor publice, reducerea la 18% a TVA, reducerea contribuţiilor sociale şi lista este lungă. PSD a câştigat alegerile în 2016. Dar acest lucru s-a făcut prin minicună şi înşelătorie, prin păcălirea alegătorului că, peste noapte, se pot face minuni în economie. În tot acest angrenaj de minciuni, care mai de care mai sfruntate, personaj central a fost şi rămâne ministrul muncii şi justiţiei sociale, Lia Olguţa Vasilescu, care s-a visat o adevărată Ecaterina Teodoroiu a pensiilor şi salariilor. Cu un talent actoricesc de invidiat, Olguţa Vasilescu dădea ochii peste cap prin studiourile de televiziune şi explica cum va majora cu 1.000% salariile medicilor, cum va tripla salariile profesorilor şi cum vor exploda, una câte una, pensiile românilor. Cine avea curajul să atragă atenţia că ar trebui să fie mai prudentă în a stimula aşteptările angajaţilor şi ale pensionarilor era pus la colţi şi catalogat drespt inamic al neamului“, a declarat Nicolae Giugea, care a adăugat că „din tot noianul de promisiuni mincinoase, am ales să mă refer, pe scurt, la doar două dintre ele. Prima, salarii ca afară. Nu au trecut nici patru luni de la aprobarea legii salarizării că minciuna salariilor mărite s-a şi dezumflat. De parcă nu ar fi fost suficient că ele nu cresc, în unele domenii, cum ar fi sănătatea, ele vor scădea.
Tot PSD spunea că trebuie să se facă dreptate până la capăt, referindu-se la faptul că trebuie să fie pensii decente pentru părinţii noştri. Dar, de săptămâna trecută, şi această promisiun s-a demonstrat că este doar o altă farsă vândută milioanelor de români“!
Deputatul liberal a mai spus că situația este cu atât mai complicată cu cât, din comisia care trebuia să lucreze la elaborarea noii legi a pensiilor, nu mai face parte nimeni. „Olguţa Vasilescu spunea că există o comisie secretă care lucrează la noua lege a pensiilor. Se pare însă că ea este atât de secretă că nici doamna Olguţa Vasilescu, în momentul de faţă, nu îi ştie componenţa. Înţeleg că, la început, din această comisie făceau parte 20 de persoane. Acum nu mai este nimeni, toţi au plecat. Acesta este, de fapt, marele secret“, a precizat Giugea.

Reabilitarea termică a blocurilor, o altă minciună
Deputatul Nicolae Giugea nu s-a limitat la a vorbi despre promisiunile recente ale PSD, ci a vorbit și despre reabilitarea termică a blocurilor din Craiova, care s-a dovedit a fi o altă minciună. „Pentru că tot ne apropiem de sezonul rece, să ne amintim că Olguţa Vasilescu, pe vremea când era primar al Craiovei, s-a angajat că va reabilita termic 300 de blocuri. Atunci a spus că a fost criticată de nişte «prostovani» din presă, că de ce doar 300 de blocuri. În data de 19 decembrie 2013, în şedinţa de Consiliu Local, dădea vina pe presă că sunt doar 300 de blocuri înscrise în program. Citez: «este complicat să te duci să le spui la oameni că vrei să-i ajuţi şi apoi să vină un prostovan de la presă să le spună că o să-i jupoaie de bani». Întreb şi eu acum, cine a avut dreptate şi cine a minţit. Olguţa Vasilescu, care a spus că nu-i va costa nimic pe oameni? Când vedem, acum, că aceştia trebuie să plătească 20.000 de lei pentru reabilitarea termică. La Arad au pus în aplicare acest program, iar proprietarii sunt obligați să plătească între 4.000 și 5.000 de lei, partea lor de cofinanțare. La noi, 20.000!“, a adăugat parlamentarul liberal.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ