Licitația pentru Masterplanul de deșeuri al Doljului intră în linie dreptă

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a condus joi, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Gestionare a Deșeurilor „EcoDolj“, adunarea generală în cadrul căreia a fost aprobată documentația necesară organizării licitației publice pentru delegarea activităților de operare și administrare a stațiilor de transfer, compostare și sortare construite și echipate în cadrul proiectului cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 54 de milioane de euro.

0

În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat faptul că procedura care va fi lansată în urma votului de joi este și ultima din seria celor care trebuie parcurse pentru realizarea și punerea în funcțiune a Sistemului de management integrat al deșeurilor. „Ne bucurăm să putem spune că, odată cu decizia adoptată astăzi în cadrul adunării generale, ne aflăm în ultima etapă a demersurilor întreprinse în cadrul acestui proiect, cel mai amplu dintre cele derulate de către CJ Dolj. Fiind vorba despre o inițiativă care va rezolva problema gestionării deșeurilor în toate localitățile din județ, complexitatea ei a fost deosebit de ridicată. Aceasta reiese și din faptul că echipele de la Consiliul Județean și de la ADI «EcoDolj» care sunt implicate în implementare au avut de organizat, în total, nu mai puțin de 9 proceduri de achiziție pentru a asigura cadrul necesar realizării sistemului de gestionare a deșeurilor, de la serviciile de asistență tehnică și supervizare la dotări și la crearea infrastructurii. În acest fel, au putut fi procurate 32 de vehicule speciale pentru transportarea deșeurilor și aproape 4.000 de containere pentru colectare, precum și peste 100.000 de compostoare destinate cu precădere gospodăriilor din mediul rural, fiind derulate totodată lucrările pentru construirea celor 7 stații din Dolj. Ne apropiem de momentul semnării contractului de amenajare a platformelor pentru containere îngropate în municipiul Craiova și de furnizare a utilajelor pentru deservirea acestora. Am intrat, de asemenea, în linie dreaptă cu procedura prin care va fi delegată activitatea de colectare și transport al deșeurilor în județ, contractul urmând să fie perfectat după ce va fi aprobat prin hotărâri ale Consiliului Județean și ale tuturor celor 111 consilii locale din Dolj. Astăzi, membrii adunării generale a ADI «EcoDolj» au aprobat, în unanimitate, documentația în baza căreia va fi organizată ultima licitație publică din cadrul demersului nostru, cea prin care va fi desemnat operatorul stațiilor de transfer, de compostare și de sortare a deșeurilor, amenajate în județ. Îmbucurător este faptul că investițiile în realizarea acestor instalații, cu o valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro, au progresat și ele vizibil, cele două obiective de la Mofleni fiind deja finalizate, în timp ce restul stațiilor, de la Băilești, Calafat, Dobrești și Filiași, se află și ele în stadii de execuție avansate. Rămânem pe deplin conectați la implementarea acestui proiect major, atât prin valoare, cât și prin importanță, un proiect care reprezintă nu doar contribuția județului nostru la atingerea unor obiective asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană, ci și un notabil pas înainte, în sensul îmbunătățirii condițiilor pentru asigurarea sănătății publice și a protecției mediului în Dolj“, a declarat președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa.

Alături de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la adunarea generală desfășurată joi, în sala de ședințe a Prefecturii, au mai participat vicepreședinții CJ, Oana Bică și Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, directorul executiv al ADI „EcoDolj“, Adela Plăcintescu, viceprimarul Municipiului Craiova Adrian Cosman, directorul executiv al Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, Delia Ciucă, precum și reprezentanții administrațiilor locale din județ.

Proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, include construirea a patru stații de transfer al deșeurilor, în Calafat, Dobrești, Băilești și Filiași, a două stații de compostare, în Craiova (Mofleni) și Calafat, precum și a unei stații de sortare, în Craiova.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ