Aleşii locali craioveni sunt convocaţi de primarul Mihail Genoiu la o şedinţă de îndată, programată miercuri, 18 octombrie, după cum arată anunţul postat marţi, 17 octombrie, pe site-ul municipalităţii craiovene. Întrunirea are un singur punct pe ordinea de zi: un proiect privind aprobarea organizării evenimentului de inaugurare a Stadionului din Craiova. „Având în vedere raportul nr.145853/2017 întocmit de Serviciul Imagine prin care se propune aprobarea organizării evenimentului de inaugurare a Stadionului din Craiova”, se arată în proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor locali municipali.

1,1 milioane de lei – bugetul inaugural al Primăriei Craiova
Mai sus pomenitul raport al serviciului Imagine prezintă şi suma pe care municipalitatea craioveană o rezervă spectacolul de inaugurare a stadionului construit pe locul vechiului „Oblemenco”. Este vorba de 1,106.118 lei, fără TVA, după cum arată funcţionarii Primăriei Craiova. În schimbul acestei sume, reieşite, potrivit raportului, în urma unei prospectări a pieţei, organizatorii promit un spectacol „grandios”, cu proiecţii video şi video-mapping, pe interiorul şi exteriorul arenei, un „spectacol de lasere şi lumini”, care se va ridica la „standarde europene”. Fostele glorii ale Universităţii Craiova vor fi prezente la eveniment pentru a primi trofee, momente în spectacol fiind rezervate unor artişti legaţi de fenomenul fotbalistic craiovean precum Andrei Păunescu sau Ciri Maier.

Inaugurare cu precizie „nemţească”: în octombrie – decembrie
Cu aceasta se încheie capitolul „certitudini” în privinţa inaugurării stadionului craiovean. Asta pentru că edilii nu pot, la ora actuală, să înainteze măcar o dată certă pentru eveniment. Asta, deşi presa sportivă a livrat până acum nu mai puţin de trei date diferite pentru inaugurarea arenei nou-construite. Potrivit documentaţiei anexate proiectului de hotărâre, spectacolul prilejuit de inaugurarea stadionului va avea loc „în perioada octombrie-decembrie 2017”. Asta după „încheierea tuturor etapelor investiţiei, prevăzute de legislaţia în vigoare”. În traducere liberă, după finalizarea recepţiei şi obţinerea tuturor avizelor necesare, cum ar fi, spre exemplu, avizul ISU. Or, recepţia nu a început, abia a fost solicitată, după cum anunţă, tot Primăria Craiova, într-o postare pe facebook, în care îi invită pe craioveni „în curând” la inaugurare: „S-au finalizat lucrările la stadion, constructorul a solicitat recepţia. În curând, va avea loc evenimentul de inaugurare a acestei minunate construcţii!”
Trebuie spus că, odată primit girul Consiliului Local, municipalitatea va lansa procedura de achiziţie publică pentru organizarea evenimentului inaugural. Dacă procedura de achiziţie ar fi finalizată şi contractul semnat şi pus în operă până la data meciului cu Steaua din 29 octombrie, ar bate toate recordurile de viteză în materie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ