„Am dat în jur de 9 sancţiuni contravenţionale, cred că avem 30-40 de avertismente într-o săptămână jumătate”, spune Rândunel Bădescu, şeful Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea.
Eusebiu Veţeleanu, viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a declarat că pentru început s-a pus accent pe informarea populaţiei în ce priveşte cuantumul acestor amenzi, precum şi pe educare. Veţeleanu a anunţat însă că peste circa o lună şi jumătate se va trece la amenzi masive.

Viceprimarul Veţeleanu: ”Amenzile vot fi date de Poliţia Locală şi de Corpul de Control al Primarului”
”Vom mediatiza foarte bine această hotărâre de consiliu local, am tipărit în jur de 30.000 de fluturaşi pe care i-am distribuit cu ocazia unor evenimente, dar şi prin şcoli, în aşa fel încât elevii să crească cu acest simţ al răspunderii. Observ o atitudine pozitivă din partea celor care au luat la cunoştinţă despre această iniţiativă a noastră. Am văzut că informaţia a fost preluată şi de presa centrală care dă exemplu Râmnicu Vâlcea ca pe un oraş care vrea să îşi facă ordine şi curăţenie pe străzi.
Pentru început, nu s-a recurs la amenzi masive, majoritatea celor prinşi că fac mizerie pe domeniul public au fost avertizaţi că vor fi amendaţi cu 2.500 de lei şi au fost incluşi în baza de date. Însă, peste circa două luni, după ce vom încheia campania de informare şi vom fi siguri că oamenii ştiu despre aceste amenzi, Poliţia Locală şi Corpul de Control al Primarului vor trece la aplicarea lor”, a spus viceprimarul Veţeleanu.
Acesta a precizat că, în curând, municipalitatea va amplasa bannere şi autocolante la toate cele 100 de puncte de colectare gunoiului, în staţiile de autobuz, în locuri de promenadă şi în alte spaţii publice, în aşa fel încât populaţia să păstreze ce are de aruncat până la primul coş sau prima ghenă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ